Univerzita MOD'SPE PARIS CENTRAL EUROPE Fashion Business School

Univerzita MOD'SPE PARIS CENTRAL EUROPE Fashion Business School

V Bratislavě se otevírá pobočka pařížské university, první škola svého druhu ve střední Evropě se zaměřením na odvětví módy a designu MOD'SPE PARIS CENTRAL EUROPE Fashion Business School. MOD'SPE Paris kombinuje studium obchodu a marketingu se znalostmi ze světa módy a designu.      

14. ledna 2016 přichází do Bratislavy MOD ́SPE Paris Central Europe – francouzská vysoká škola založená Francouzskou federací Prêt-à-Porter (Ready-to-wear) dámské konfekce a vládní organizací – Výborem pro rozvoj a podporu odívání Francouzské republiky. Jedná se o první vysokou školu svého druhu v regionu střední Evropy. Škola s nejmodernějšími osnovami staví své výukové postupy na principech duálního vzdělávání. Úzce spolupracuje s podniky z módní branže a umožňuje tak studentům získat potřebné zkušenosti v přímém propojení s praxí a reálnými potřebami trhu práce. MOD ́SPE Paris Fashion Business School otevírá své brány v září.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Úzké propojení teorie s praxí

Povolání ve světě módy jsou ve skutečnosti cestou plnou přitažlivého hledání, objevování, empatie a vášně. Móda je kreativní, dynamický a skutečně stále se měnící průmysl. MOD ́SPE Paris je Fashion Business School založená v roce 1993 na základě iniciativy odborníků z praxe spojených s Francouzskou federací Prêt-à-Porter (Ready-to-wear) dámské konfekce. Jedná se o obchodní vysokou školu a školu módy zároveň. Vyučování na MOD ́SPE Paris se skládá z důmyslné kombinace kreativní tvořivosti a obchodu. Přednášející MOD ́SPE Paris, odborníci přímo z praxe, vyformují ze studentů profesionály do budoucna schopné přizpůsobit se a rozvíjet se stejně nespoutaným tempem, jakým postupuje módní odvětví.

 

 

Silný odrazový můstek

„Studium umožní osvojit si kulturu módy, produktů i kolekcí, zároveň však také potřebné základy marketingu, obchodu a komunikace, což studenty připraví pro další specializaci. Vzdělává též vedoucí obchodních jednotek malých i větších struktur, kteří získávají cenné zkušenosti v oblastech, jako např. týmový management, plánování a vyhodnocení výsledků řízení vztahů s klientelou, management produktů a služeb, to vše ve specifickém kontextu módního kreativního průmyslu,“ říká Jana LALOVÁ, Member of the Board, MOD’SPE Paris Central Europe.

 
 

Duální vzdělávání jako klíčové

MOD ́SPE Paris podporuje studentské výměnné pobyty a stáže v módních domech a podnicích. „Praktické zkušenosti a propojení teorie s praxí jsou pro vzdělání klíčové. MOD ́SPE Paris je v úzkém kontaktu s módními společnostmi zvučných jmen z branže, což studentům umožňuje získat užitečné znalosti v přímém propojení s potřebami trhu práce. Historicky podporujeme nezbytné duální vzdělávání, které je v současné době často skloňovaným trendem a důležitým požadavkem,“ uvádí Fabrice Raoul, Member of the Board, Mod ́Spe Paris Central Europe. Kromě získání samotných dovedností je dalším cílem školy osvojit si co nejsnazším způsobem principy podnikání, dokázat vytvořit kvalitní podnikatelský plán již v průběhu studia. Silnou stránkou školy je úspěšné vedení studentů k potřebnému know-how a k rozvoji vlastní profesionální identity.

 
  

 

MOD’SPE a mezinárodní aktivity

Už od svého založení klade MOD’SPE Paris důraz na podporu mezinárodní spolupráce formou výměnných programů pro studenty, praxe v zahraničí či poskytování poradenských a školících aktivit ze strany zahraničního partnera. Škola zároveň vybudovala síť partnerských organizací (školy, univerzity, státní organizace) na mnohých kontinentech (Čína, Maroko, Rusko, USA).

 
Zdroj: Mod'Spe Paris
 
Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram