Únorové dny bereme v redakci jako předskokana jara

Únorové dny bereme v redakci jako předskokana jara

Únor sice ještě plně patří do zimní trojky měsíců, u nás v redakci, ale už pučí jaro. V životním stylu, náladě i oblečení...

Péťa (šéfredaktorka)

"Stává se ze mě bio matka"

 

Je pravdou, že doma není extra nadšení, ale věřím, že to chce čas. Začalo to domácky vyrobeným mýdlem, které dělala naše šikovná redaktorka Janča - levandulové, čokoládové. Pravda je taková, že mé dítě s tím má trochu problém, protože dříve byly do vody samé barevné, zapáchající, nezdravé sprcháče plné chemických látek, a teď se myjeme mýdlem. Další věc, kterou jsem si maximálně zamilovala, je po domácku vyrobený univerzální čistič. Potom také mléko. ALPRO je sice "dobré", ale cena je až zarážející a tak si dělám mléko doma. Kokosové, vločkové, makové... mnohem zdravější bez různých konzervantů a nesmyslů. Jen namočíte na pár hodin třeba mák, který pak dobrým mixérem rozmixujete a přecedíte. To je vše. Já si do toho namočím ještě chia semínka. 

Je toho fakt hodně a já teprve začínám, jde mi z toho hlava kolem a mé rodině také, ale co bych pro nás a zdraví neudělala že. Vždyť je to, to nejcennější co máme."

Domča

"Únor je tu, a s ním konečně dlouho očekávané teplé dny, plné silných a hřejivých slunečních paprsků. Tělo se tak nabije potřebným vitamínem D a pleť získá příjemnější a zářivější barvu. Únor je také měsícem lásky, protože se slaví Valentýn. Také jste dostala svou oblíbenou kytičku? S shoppingem jsem teď trochu polevila, protože na něj jednoduše nebyl čas. Nešlo si však nevšimnout, že vitríny obchodů již zdobí jarní trendy, plné úžasných barev, nášivek a potisků, kterým zatím statečně odolávám. Brzy vás ale potěším nějakým tím barevným kouskem."

Verča

"Únor je měsícem zkoušek a plesů. Bývá to tak každoročně. A přesto je to tento rok o něco jiné, nostalgické, důležitější, než kdy jindy... snažím se ale do učení nezdravě nezabředat a žít i jinak - o něco více cestuji a navštěvuji nová místa. Zároveň využívám módu jako prostředek pro odreagování, těším se hezkými odstíny barev a jako odměnu za zkoušku jsem si z Velké Británie objednala dokonalý duhový rozjasňovač. Kromě toho se těším, že přijde jaro, nazuji bílé tenisky, ohrnu nohavice džínů a budu blíž všemu, na co se tak těším. Létu, dovolené, odpočinku, konci jedné velké životní etapy a začátku nové, snad zajímavější... ale některé věci si přeji, aby se neměnily. Má skvělá práce, přátelé a radost ze života. To si chci nechat. Ať to bude stát cokoli..."

Janča

"První půlka února pro mě znamenala přípravu druhého ročníku charitativního plesu s mou neziskovou organizací Psí šance z.s. Znovu jsem se utvrdila v tom, že přátelé a rodina jsou to nejcennější a já si jich moc vážím. Výtěžek z plesu ve výši 18.050,-Kč jsme darovali na veterinární léčbu pejsků v útulku v Klášterci nad Ohří a já mám ještě na dlouho dobrý pocit u srdíčka. V únoru naplňuji i svou kreativní duši v rámci designových úprav mého domova a z pracovního hlediska si slibuji, že už opravdu začnu lépe plánovat a členit jednotlivé úkoly. Horší na tom je, že mi určitý chaos vlastně vyhovuje. A jaký že teda ten únor je? Hektický, chaotický, uspěchaný, plný setkání, akcí, změn i práce, ale naplňující mě. A malinko slibující brzký příchod jara, na což se vlastně těším už ze všeho nejvíc..."

Matěj

"Únor byl pro mě měsícem konců, začátků, zkrátka změn. Jsem opravdu rád, že mám své 3 zrzavé kocourky a samozřejmě kamarády, protože bez nich by to nešlo. Největší úspěch února? Jsem nováček teamu Móda.cz a také Prague Pride a na to jsem nesmírně pyšný. Bohužel zavřeli mou oblíbenou kavárnu Sion cafe, což jsem nesl samozřejmě těžce, protože pocit, když si dáte chutnou kávu v oblíbené kavárně, je prostě k nezaplacení. Co teď? Zkrátka vyhlašuji konkurz na nové oblíbené místo, kde budu popíjet skvělou kávu a u toho psát pro moda.cz. Co se týče módy a nakupování, měl bych pro sebe jednu cennou radu a sice: „Matěji, choď ven bez peněženky!“ Nakoupil jsem totiž několik mikin a bot. K mému překvapení jsem našel úžasný kousek od značky Reebok a k tomu jsem ihned přikoupil ladící boty značky Zara. Nemohl jsem vynechat oblíbenou Bershku a přesně tak... tam se stala ona osudná chyba! Koupil jsem si totiž krásnou mikinu delšího střihu a tak nějak ve všech barvách. #IcantHELPmyself. "

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram