Upnuté modely vystřídaly volné střihy

Upnuté modely vystřídaly volné střihy

Jistě jste si toho sama všimla. Obchody přestaly přetékat oblečením, které nedovolí ani deka navíc. Naopak volné střihy obsadily svá právoplatná místa.

Možná si řeknete, že volnější střihy mohou nosit jen ženy s nějakým kilčem navíc. Není to však pravda. Právě volné střihy si mohou dovolit i ženy s velikostí XS.

Volné střihy jsou na módním menu již pěknou řádku měsíců, tedy alespoň tolik měsíců, abychom mohli s objektivností posoudit, zda svůj účel obhájily a zda vydrží i nadále. Naštěstí „módním guru“ jednoho dne přišlo na mysl, že upnuté modely, obepínající každý centimetr těla nemusí být jedinou variantou. Asi jako stejně z nepochopitelného důvodu z času na čas zmizí z regálů bootcut džíny a k dostání jsou jen skinny, které každé postavě prostě nepadnou. Proto smekáme klobouk nad prvopočátkem této myšlenky.

Proč jsou tedy volné střihy dobré? Nemusíte se v nich stále kontrolovat, můžete si dovolit bříško povolit i v přeplněné restauraci a nikdo si toho nevšimne. Jsou opravdu slušivé – od volnějších halenek a košil, přes kalhoty s nízkým sedem až po volné svetry. Říkáme volné, nikoliv velké či o několik čísel větší! Rozlišujte tyto dvě věci, které se snadno zamění a pak vznikají zbytečná módní faux pass.

 

Volné střihy jsou na módním poli mezi hlavními ukazateli. Dodávají šmrnc. Jsou pohodlné. Milují je ženy po celém světě. Při správné kombinaci ubírají na váze, alespoň opticky. Umí být sexy. A už jsme se zmínili, že jsou pohodlné? Pak pro jistotu ještě jednou – opravdu jsou pohodlné! Inspirujte se, jak volné střihy nosit, rozhodně nešlápnete vedle...

pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram