V Londýně je otevřena nová výstava Alexandera McQueena s názvem ‚Roses‘

V Londýně je otevřena nová výstava Alexandera McQueena s názvem ‚Roses‘

V londýnském ateliéru Alexander McQueen je otevřena výstava modelů s názvem 'Roses'. Výstava opulentních šatů nabízí pohled jak na nové róby z dílny nynější kreativní ředitelky Sarah Burton, tak i na ikonické modely, jež vytvořil Alexander McQueen. 

Nynější kreativní ředitelka Sarah Burton chtěla divákům ukázat, že vše, co McQueen dělal, bylo nějakým způsobem spjato s přírodou. Výstava se soustředí na dvoje šaty: jedny červené, které vytvořila Burton pro kolekci Jaro/Léto 2019 a druhé, které ušil McQueen pro přehlídku v roce 2007. Když v květinové róbě vyšla před více než deseti lety modelka Tanya Dziahileva na molo, některé květy odpadly. „Použil jsem květiny, protože umírají. Nic není navždy. Ve sbírce byla křehkost, v tom smyslu, že nic není trvalé, a i krása zmizí,” řekl McQueen pro časopis AnOther Magazine. 

Červené šaty zhotovila Sarah Burton, druhé před více než deseti lety Alexander McQueen

Ve třetím patře ateliéru na londýnské ulici Old Bond Street jsou samozřejmě k vidění i jiné šaty inspirované tvary a energií květů. Nechybí bílé ani modro-fialové šaty, které vypadají, jako kdyby pučely. Za každým modelem se nachází moodboard, na kterém je vidět, čím se návrháři inspirovali. Vstup na výstavu je zdarma, ale nezaručujeme, že si cestou zpět v butiku Alexandera McQueena nic nekoupíte.

Vogue.co.uk, AnotherMag.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram