Valentino v podzimní kolekci obléká pod šaty rolák a legíny

Valentino v podzimní kolekci obléká pod šaty rolák a legíny

Pohled na modelky, které na letošním pařížském týdnu módy předváděly modely Valentino, připomínal pohled na baletky. 

Pod krátké sukýnky totiž modelky oblékly legíny a pod tenoučkými ramínky byly vidět tělové roláky. Stejně jako absence veškerých podprsenek. Byl to prostě takový nádech baletu, který ideálně oživil celou osmdesátku modelů. Špagetová ramínka starorůžových a tělových topů se skvěle hodila k pastelově modré, ze které byly ušité volánkové šifonové sukně. Ty připomínaly spíše narychlo spíchnuté látky, které se teprve připravují pro opravdový model. A to byl záměr.

Nejenže měla podzimní kolekce Valentino minimálně o dvě desítky více modelů než valná většina ostatních návrhářů, navíc byla ale celá líbivá a vyvolávala pocit štěstí. Sama návrhářská dvojice se k přehlídce vyjádřila se slovy: "Chceme, aby to byla přehlídka, během které opravdu prožíváte daný moment a aby vás inspirovala k prožívání veškerých svých momentů jedinečně. Právě módou to celé chceme popsat."

I u Valentina byl kladen velký důraz na luxusní materiály s povrchovými efekty, které zaujmou na první pohled. Naprosto skvostné se zdály být bronzové šaty. S rolákem (pochopitelně) a skládanou sukní v trendy délce do poloviny lýtek. Oceňujeme i model s efektní šifonovou ozdobou namísto boa a všímáme si nového trendu - kabelek nasazených jako crossbody, ale nošených v podpaží. Tak uvidíme, který z trendů se chytí nejvíce.

My fandíme šatům inspirovaným baletkami.

vogue.com/fashion-shows

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram