Vánoční dárky podle českých a slovenských designérů

Vánoční dárky podle českých a slovenských designérů

Do tisícovky s přehledem seženete originální designový kousek z rukou českých návrhářů. Pojďte se s námi inspirovat tím, co by vás nebo vaše blízké mohlo pod stromečkem zaujmout.

I když kabelka od Tommy Hilfigera láká kde jakou dámskou dušičku, jsou dárky, které potěší milovníky českých výrobků. Spousta úspěšných a talentovaných návrhářů vyrábí krásné kousky, které vás nebudou stát víc než tisíc korun, přesvědčte se sami…

Dárky do 500,-Kč

Že jsou ponožky cool dárek, o tom jsme vám už psali. Tady je toho důkaz. Designové ponožky za 225,-Kč od značky Be Socks potěší nejednu vánoční duši.

 

Přírodní a ručně vyráběná mýdla jsou v poslední době oblíbeným dárkem. Ta s levandulí nejvíce voní právě nám. Cena mýdel značky Mylo je 132,-Kč, olej pro mastnou pleť stojí 269,-Kč 15ml.

 

Černý minimalistický prsten z lesklého plexiskla spadá mezi originální dárky. Můžete ho kombinovat s dalšími geometrickými šperky od značky OVÁ. Ukažte své osobité nošení vlastním vrstvením a natáčením prstenů. Tyto kousky jsou vyrobeny ve spolupráci s chráněnou dílnou. Cena jednoho prstenu je 199,-Kč.

 

Dřevěné vzorované manžetové knoflíčky v kulatém tvaru koupíte v krabičce po dvou kouscích. Mají kovové zapínání a jeden pár stojí 490,-Kč. Ručně je vyrábí ryze česká značka Random.

 

Dárky do 1.000,-Kč

Světle šedý, béžový nebo černý náhrdelník s černým lanem a nerezovými či měděnými komponenty zanechává minimalismus daleko za svou představivostí. Náhrdelník bez zapínání jednoduše natáhnete přes hlavu. Vzývá silné ženy. Je vyroben ze syntetického horolezeckého lana a oděvní gumy značky Ropes. Jeho cena je 720,-Kč.

 

Nadčasový stylový rolák s dlouhým rukávem v trojím barevném provedení lze lehce kombinovat a v zimě vás zahřeje. Je ušit z pevnější viskózy se špetkou elastenu, aby byl příjemný na běžné nošení. Roláky šije návrhářka Jana Minaříková za cenu 990,-Kč za jeden.

 

Originální prsteny z křišťálové pryskyřice, v nichž jsou zality plátky stříbra nebo růžového zlata, mají kulatý nebo mnohoúhelníkový tvar a na ruce vypadají velmi stylově. Prsteny jsou lehké a průhledné. Vyrábí je značka Things by E. a cenově se pohybují od 690,-Kč do 890,-Kč.

 

Krásné menší kožené taštičky s kovovým zipem bez podšívky můžou být také perfektním dárkem pod stromeček. Využijete je na každodenní nošení nebo jen na cesty. A využijete je nejenom na peníze ale i na malé drobnosti jako mobil, klíček nebo kapesníčky. Prvotřídní kůže společně s kvalitní ruční prací značky Baggage vyjde na 990,-Kč.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram