Variace možností ukazuje česká značka Petiteé v kolekci pro rok 2021

Variace možností ukazuje česká značka Petiteé v kolekci pro rok 2021

Kolekce, která tentokrát není zaměřena pouze na svatební šaty, zahrnuje i luxusní kousky na slavnostní příležitosti. Návrhářka Petra Pitelková se ohlíží i na životní prostředí, například metodou upcyclingu.

foto: atelier Petiteé

„Rok 2020 byl náročný pro všechny. My jsme se mu v ateliéru ale rozhodly postavit čelem a vytvořit kolekci, která nám bude dělat radost a opět posune hranice svatební módy směrem k moderním trendům,” vysvětluje Petra Pitelková, módní návrhářka a majitelka couture ateliéru Petiteé.

foto: atelier Petiteé

Ateliér je z velké části zaměřený na návrhy svatebních šatů, tentokrát do své kolekce módní návrhářka společně s kolegyněmi Adélou Hákovou a Magdalénou Urgelovou zahrnula i modely, které zákaznice mohou využít na celou řadu slavnostních příležitostí, od vernisáží, večírků až po plesy.

 „Otázky ohledně životního prostředí považuji za důležité a neměly by se jim vyhýbat ani luxusní couture ateliéry,” vysvětluje Pitelková záměr kolekce. Prvotřídní látky na luxusních modelech, které jsou zároveň odpovědné vůči životnímu prostředí, byly vyrobeny kupříkladu metodou upcyclingu.

foto: atelier Petiteé

Pro šaty z ateliéru Petiteé včetně nové kolekce je charakteristické propojování tradiční ruční výroby, které sahá ke kořenům české módní tvorby, s moderními prvky. Kolekce 2021 využívá zejména aktuálních trendů inspirovaných devadesátými a nultými lety, které sklízí úspěch u generace mileniálů. Dále v kolekci najdete krajky, korzety, saka, tylové sukně, závoje či lichotivé výstřihy na zádech, které vypadají skvěle na každém typu postavy.

„Naše kolekce převážně cílí na moderní ženy, které se chtějí cítit sebevědomě, sexy a pohodlně nejen ve svůj svatební den,“ říká Petra Pitelková.

foto: atelier Petiteé

Modely od Petiteé doplňují na videu a fotografiích šperky od Elišky Lhotské z aktuální kolekce So.OKOLEKCI2021

foto: atelier Petiteé

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram