Vařte zdravě a chutně

Vařte zdravě a chutně

Zdravé stravování hýbe světem, ale lze se stravovat zdravě a přitom i chutně? Odpověď výživových odborníků zní jasně.

Odborníci z výživových poraden NATURHOUSE přichází s řešením a přináší vám v pořadí již druhou kuchařku, kde naleznete jejich vlastní recepty od polévek a obědů, přes lahodné lehké dezerty až po vánoční cukroví.

Navíc se ve zbrusu nové kuchařce můžete inspirovat recepty ze zdravých a v současnosti trochu opomíjených surovin jako je cizrna, jáhly, pohanka, kuskus a další. Mnoho receptů navíc obsahuje tipy, s čím je kombinovat a jak si daný recept zpestřit.

Vařte proto zdravě a chutně! Kuchařka je k dostání ve všech výživových poradnách NATURHOUSE za 59 Kč.

A zde je malá ochutnávka. Vyzkoušejte ještě dnes!

Mrkvová polévka s koriandrem

Ingredience na 4 porce:

10 mrkví, 200 g koriandru, kůra z jednoho pomeranče, kousek chilli papričky, 200 ml jogurtu 3 % tuku, lžíce olivového oleje, zeleninový bujon DIETESSE.3, sůl, pepř

Postup:

Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka. Zpěňte na oleji a zalejte vývarem ze zeleninového bujonu DIETESSE.3. Přidejte svázaný koriandr, kůru z pomeranče a koření s chilli papričkou. Po změknutí mrkve koriandr vyndejte a mrkev rozmixujte. Zjemněte jogurtem. Na talíři posypejte na dozdobení čerstvým nasekaným koriandrem.

Dýňový cheesecake

Ingredience:

200 g máslových sušenek FIBROKI, 300 g dýně, 50 g másla, 2 vejce, 200 g třtinového cukru, 250 g tvarohu, 250 g ricotty, lžička skořice, lžička zázvoru

Postup:

Dýni uvařte, rozmixujte, sceďte vodu a nechejte vychladnout. Na dno dortové formy nasypejte nadrcené sušenky promíchané s máslem a dejte zapéct na cca 8 minut při 150 °C. V misce smíchejte vejce s cukrem, ricottou a tvarohem, ochuťte skořicí a zázvorem a postupně přidávejte vychladlou dýni. Směs nalijte na vychladlé sušenky a dejte zpět do trouby. Pečte cca 40 min. na 160 °C. Po upečení dejte vychladit do ledničky.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram