Ve Stockholmu proběhla netradiční výstava Utopian Bodies

Ve Stockholmu proběhla netradiční výstava Utopian Bodies

Stockholm představil netradiční výstavu s názvem Utopian Bodies, přinášející pohled na módu tak trošku odjinud.

Vztah mezi člověkem a módou byl hlavním tématem této výstavy. Především tedy to, co od něj můžeme očekávat v budoucnosti. Výstava Utopian Bodies s podtitulem Fashion Looks přinesla více než 200 oděvů, videí a objektů z módního světa.

Z celého světa se tak sešly kousky, které určitým způsobem lajnují budoucnost z řad věhlasných návrhářů, filmařů a designérů. Jde tedy o pohled, jak udělat budoucnost z pozice módy lepší.

Jedenáct galerií v okruhu 15 000 metrů čtverečních pojalo více než 200 kousků ztvárňujících budoucnost mezi módou, technologií a lidskou přirozeností. „Naším cílem se stalo vystavit spoustu úžasných nápadů pod jednou střechou. Mnohé z těchto objektů v expozicích jsou stálé prototypy, ale všechny jsou tam díky svému skvělému nápadu, ať už koncepčně nebo vizuálně,“  řekla k výstavě kurátorka Sofia Hendman.

Na výstavě tak byly k vidění ikonické oděvy, desing i inovativní myšlenky. Výstava byla odrazem nejenom mezilidských vztahů, ale i ekologie a celosvětové situace. Třešničkou na dortu byly kousky ze soukromé sbírky Alexandra McQueena, klobouky od Stephena Jonese nebo kolekce Ryohei Kawanishi, která svůj čas věnuje jaderné katastrofě Fukushima. Nechybělo ani téma uprchlíků.

Součástí však bylo mnohem více známých jmen, jako například Gucci, Chloe, Versace či Kenzo. Téma lidské budoucnosti i přetváření lidského těla tak vyneslo na světlo světa souhrn mnoha extrémních kousků v mnoha provedeních. O zbytek se postarali technici galerie Liljevalchs, kteří zbývající dojem vytvořili pomocí světelných instalací a technologií.

liljevalchs.se

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram