Velkolepost a barevnost Haute Couture Zuhair Murad 2017 inspirovaná ohňostroji

Velkolepost a barevnost Haute Couture Zuhair Murad 2017 inspirovaná ohňostroji

Zářivé barvy v červené, fialové, purpurové, královsky modré a studené krémové doopravdy připomínají velkolepé ohňostroje. Zuhair Murad ví, jak znovu překvapit.  

Excentričnost použitých barevných odstínů upoutala už na dálku. Mnohem více nám ovšem ve skutečnosti dalo jejich propojení s vysokým krejčovským uměním návrháře Zuhair Murada. Kolekce čítající přes čtyřicítku modelů nabídla v naprosté většině úchvatné večerní róby s důrazem na ženské křivky, detailní zdobení a rozevlátost sukní, která zajišťuje potřebný pohyb. Jakmile se totiž kolekce zbaví náznaků pohybu a působí strnule, už nemá zdaleka takovou šanci vyvolat ovace. Minimalismus sice stále vládne světu, ale v Haute Couture si přeje vidět více než černou a bílou, více než rovný pouzdrový střih a precizně zakasanu bílou košili. Chceme barvy. Chceme rozevlátost. Chceme další dimenzi. A tu nám Zuhair dal. 

Mezi materiály vedl satén a šifon. Dvě z nejdůležitějších látek, pokud se snažíte vytvořit kolekci plnou luxusu a grácie. A vůbec když se povede je spojit, úspěch je téměř zaručen. Alespoň u těch, kteří nepohrdnou trochou přepychu. O tom celá kolekce Murada hovořila - modelky jako by byly uctívané princezny z důležitých rodů vládnoucí zemi, které se nyní sešly na bále. Oblékly dokonalé šaty posázené tisíci drobných kamínků, z rodinné šperkovnice si vypůjčily šperky a  na nohy obuly semišové sandálky do špičky ve stejném odstínu jako šaty. 

Střihově jsme si mohli povšimnout několika společných prvků. Prvním z nich byly odhalené nohy a sukně sice nabírané a dlouhé až k zemi, ale vepředu se otevírající a vystavující na obdiv opečovávané nohy krásných žen. Dalším ze sdílených detailů byl asymetrický sklad sukně na jednom boku. I ten byl na více jak polovině modelů snadno k zahlédnutí. Návrhář si navíc pohrál s mašlemi, někde je přichytil na korzetový vršek, jinde do pasu namísto pásku. Ale byly tam. A dělaly jarní kolekci Haute Couture o něco zábavnější, důvtipnější a osobitější. 

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram