Velkolepost a hra detailů ve svatební kolekci Zuhair Murad 2019

Velkolepost a hra detailů ve svatební kolekci Zuhair Murad 2019

Libanonský návrhář Zuhair Murad je přeborníkem v krajce, ženskosti, detailním zdobení a svatebních šatech obecně. Jarní kolekce 2019 není výjimkou.

Svou jarní svatební kolekci inspiroval návrhář v jednom velmi důležitém architektonickém stylu - Art Deco. Nejen rostlinné prvky však hrály prim ve všudypřítomných krajkách. Objevovaly se ještě geometrické linie, které byť nejsou pro účely svatebních šatů příliš běžné, zde rozhodně zapůsobily velmi dobře. Navíc propojení jemných táhlých a oblých tvarů s ostrými hranami a přímými čarami vyniklo právě na dlouhé svatební sukni naprosto exkluzivně. 

Druhá část kolekce však zůstala u tradičních květinových výšivek - Murad si je totiž moc dobře vědom, že klientky preferující nestárnoucí klasiky nemizí a stále je třeba jim předkládat bohatou nabídku. Svatební modely návrhář doplňoval peříčky, dlouhými vyšívanými přehozy a závoji. V modelech spojil jak lehké a vzdušné látky, tak těžší a více strukturované materiály. Dohromady vytvořily opticky dokonalý soulad. Svatební kolekci 2019 se nám rozhodl prezentovat v černo-bílém podání a modelka zapózovala před stylovým svatebním veteránem. 

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram