Víkendové sídlo v dubovém háji v Beverly Hills

Víkendové sídlo v dubovém háji v Beverly Hills

Také vyrážíte víkend co víkend na chatu, abyste unikli každodennímu stresu ve městě? Našli jsme místo, které je balzámem na duši.

Už aby byl pátek. Tuto posvátnou větu známe dobře všichni, a aby také ne. Vždyť závěr pracovního týdne je pro mnohé z nás začátkem zaslouženého odpočinku nejčastěji tráveného na chatách a chalupách umístěných co nejdále od města.

Komu z nás se ale naskýtá podobný pohled, který pro své klienty vykouzlilo losangeleské designové studio Walker Workshop, jenž v dubovém háji v kopcích Beverly Hills vystavělo luxusní víkendové sídlo z železobetonu, skla a přírodního dřeva.

 

Celá stavba je koncipována tak, že je zasazena přímo do svahu. Díky tomu se jeho přízemní podlaží jakoby ukrývá pod úrovní terénu a střechu, na které se tyčí trojice obytných prostor s úchvatným výhledem do okolní krajiny, tvoří bylinná zahrada s terasou.

 

Neodmyslitelnou součástí je i bazén s nekonečnými okraji, na jehož hladinu dopadá stín jednoho z nejstatnějších dubů, které ať už nájemcům či majitelům venkovského sídla poskytnou dostatek soukromí.

Měli jsme sbaleno dřív, než se sen stačil rozplynout.

 

Zdroj: Walker Workshop

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram