Víno jako lék

Víno jako lék

S přibývajícím věkem nám lékaři a okolí doporučují různé doplňky stravy ve formě tabletek, které mohou mnohdy provázet i vedlejší účinky. Kdo by si tedy nedal místo tabletky raději doušek lahodného vína? 

Medicinální sladová vína se v lékárnách dají zakoupit téměř 117 let. Jaké jsou jejich blahodárné účinky a kde je sehnat?

Medicinální sladové víno se v lékárnách prodávalo na předpis již začátkem 20. století a pocházelo z pražského Smíchova, kde ho podle původních receptur vyrábí nyní firma Herbadent.

Jedná se o železité víno Maltoferrochin s lahodnou chutí podobnou portskému. Jedna až dvě sklenky tohoto vína denně jsou velmi prospěšné pro organismus v každém věku. Medicinální sladové víno, stejně jako běžné víno obsahuje alkohol.

Maltoferrochin však obsahuje také vysoký podíl železa a extraktu z kůry z tropického keře Chinovník lékařský. Jeho výjimečné vlastnosti jsou založeny na schopnosti podporovat tvorbu žaludečních šťáv. Svým složením přispívá i ke snazšímu vstřebávání železa v trávicím traktu a to bez vedlejších účinků, které mohou být u jiných preparátů poměrně časté.

Podle původní receptury se na pražském Smíchově vyrábí ještě jedno víno – Condurango. Sladové víno Condurango je vhodné jako aperitiv nebo digestiv, protože zklidňuje žaludek, podporuje tvorbu žaludečních šťáv a rychle tak uleví po těžkém jídle.

Medicinální sladové víno může být i skvělým dárkem zejména pro starší rodiče či prarodiče.

Medicinální víno od firmy Herbadent zakoupíte v síti lékáren Moje lékárna, kde se budete moci také setkávat s limitovanými edicemi s vyobrazením jednotlivých ocenění, kterých tato originální receptura dosáhla ve světě.

Tato léčivá sladová vína vyrábí také firma AURA Medical s.r.o. a do 150 korun je seženete i na e-shopech zaměřených na bylinné produkty a jim podobné. Zde můžete nalézt také medicinální víno z vinné révy a 7 bylin s názvem Šláftruňk, medicínu na dobrou noc se zklidňujícími a uvolňujícími účinky či Šumavské bylinné a Šumavské Luční bylinné víno. Toto tradiční žaludeční medicinální víno vyrobené z odrůdového vína a 12 šumavských bylin je digestivem napomáhajícím k lepšímu trávení. Šláftruňk a Šumavské bylinné vyrábí firma Kitl. 

 

 

Zdroj obrázků: kitl, google

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram