Víte, jaký střih zimního kabátu sedne vaší postavě nejlépe?

Víte, jaký střih zimního kabátu sedne vaší postavě nejlépe?

Jaký kabát pořídíte, takovou budete mít zimu. Ano, takto zásadní roli kabáty sehrávají v našem zimním šatníku. Výběr tohoto tradičního oděvu nemusí být složitá disciplína, když víte, jak na to.

Foto: Pixabay donterase  

Kabáty v délce nad kolena

Zkrácené kabáty obecně sedí ženám menšího vzrůstu. U nich by měla být kolena hraničním bodem, přičemž jste-li opravdu drobné postavy, volte kabátky těsně pod zadeček. Pokud potřebujete zakrýt výraznější stehna, délku o pár centimetrů prodlužte. Kratší typ svršku je vhodný také pro postavy ve tvaru přesýpacích hodin. To znamená, koukejte po něm, pyšníte-li se úzkým pasem a boky stejně širokými jako ramena. Pro zvýraznění křivek aplikujte pásek a chybu neuděláte ani výrazným lemováním kolem krku.


Kabát Karl Lagerfled, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 13 899 Kč, outletová cena 9 729 Kč. Kabát Steilmann, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 6 990 Kč, outletová cena 3 499 Kč. Kabát Desigual, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 8 499 Kč, outletová cena 2 379 Kč. 

 

Kabát v délce pod kolena

Tzv. midi délka je trendem posledních málo let. Sedí chlapeckým a štíhlým postavám, které si mohou dovolit asi nejširší paletu střihů. Asymetrický, tulipánový, s dvouřadým zapínáním, ale i oversized. Když kabát projmete v pase, krásně podpoříte ženské křivky. Kabáty s délkou až ke kotníkům pak doporučujeme pouze vysokým dámám a dívkám. Oversized verze povzbudí ležérnost outfitu a sedí drtivé většině postav, nutné je ale zvolit správný styling outfitu.


Kabát Hugo Boss, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 18 999 Kč, outletová cena 9 495 Kč.


Kabát Gant, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 19 399 Kč, outletová cena 13 579 Kč.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram