Vítejte v cirkusu Chanel - navštěvuje nás s kolekcí Resort 2016

Vítejte v cirkusu Chanel - navštěvuje nás s kolekcí Resort 2016

Inspirace Koreou je tím hlavním, co je pro kolekci Resort 2016 podstatné. Vidíme zde vše od tradičních oděvů až po typické pokrývky hlavy.  

Inspirace Japonskem nebo Čínou bývala dříve inovativní, dnes se stala stejně běžnou jako cokoliv jiného. A tak zašel Lagerfeld ještě dál a pro svou Resort 2016 kolekci se inspiroval Koreou. Samotné modelky nechal upravit na způsob postaviček Manga (populární japonský komiksový seriál). Vlastní vlasy měly schované pod "klobouky" z černých vlasů zapletených do copanů.

Představená kolekce je ale neuvěřitelná. Lagerfeld opustil od ryze krajkovaných a vyšívaných modelů a pozornost věnoval až psychedelicky poskládaným vzorům z obdélníčků

Kolekce čítala 97 modelů a tak pochopitelně zbylo i dost prostoru pro dědictví zakladatelky značky a k vidění byly zároveň i modely pojaté obvyklým způsobem Lagerfelda. Třeba krajkované sukně a topy posázené korálky či malými kamínky nebo velké množství kovových doplňků.

Stejně jako přehlídka začala - ve změti barevných geometrických útvarů, podobně i skončila. Mezitím prošla přes stádia tvídových kostýmků a šatů ve střihu písmene H a došla opět ke geometrii. Na závěr ale k její umírněnější verzi na lehkých a vzdušných materiálech v pastelových odstínech s akcentem stříbrné. 

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram