Vivienne Westwood vyjádřila nespokojenost s politikou prostřednictvím nové kolekce

Vivienne Westwood vyjádřila nespokojenost s politikou prostřednictvím nové kolekce

Androgynní kolekce britské návrhářky Vivienne Westwoood nesla jasná poselství: nespokojenost se současnou politickou a ekologickou situací. Nechyběly proto narážky na brexit, zbytečné kácení deštných pralesů či globální oteplování.

Britská návrhářka Vivienne Westwood novou kolekci představila v bývalém kostele ve Westminsteru, který nyní funguje jako koncertní hala klasické hudby. Přehlídka připomínala spíše demonstraci a ukázala kromě modelek na mole také politické aktivistky Camillu Rutherford, Saru Stockbridge či Rose McGowan. Hesla jako 'Potřebujeme více hrdinů', 'Kupujte méně, vybírejte dobře' nebo 'Co je dobré pro planetu, je dobré pro ekonomiku' se staly důležitými aspekty celé show. 

Westwood na show přizvala ženské i mužské modely, které prezentovaly androgynní oděvy, aby učinily konečné prohlášení o tom, že mezi pohlavími nejsou žádné rozdíly. Přehlídka se kromě toho dotkla také ekonomických a politických problémů, kterými jsou například nadměrné kácení deštných pralesů, globální oteplování nebo ukončení členství Spojeného království Velké Británie a Severního Irska v Evropské Unii. 

Nová kolekce s punkovým nádechem představila množství odvážných kreací, z nichž některé doplácí na zbytečně mnoho vzorů a divák se ztrácí. I přesto se však jednalo o zajímavou kolekci v rámci londýnského týdne módy, která některými modely opravdu nadchla. 

Vogue.com, WWD.com. TheFashionSpot.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram