Vlasové doplňky, které byste na Newyorském fashion weeku určitě nečekali

Vlasové doplňky, které byste na Newyorském fashion weeku určitě nečekali

Na letošním fashion weeku bylo k vidění spoustu netradičních doplňků do vlasů. Uvidíme je letos i v podzimních ulicích?

Fashion weeky nejsou jen o předvádění oděvních kolekcí na přehlídkovém mole. Patří k nim také doplňky, street style ale i make-up, nehty a vlasy. Na Newyorském fashion weeku se tak vedle netradičních doplňků, jako jsou boty a kabelky, objevily i zajímavé vlasové doplňky. Pro doplnění posloužily třeba plavecké molitany, horolezecká lana s karabinami ale také vlasy jako takové.

KLIKATÁ ČELENKA

Mnoho z nás si tyto klikaté čelenky pamatuje z dětství, o to víc nás možná překvapilo, když se objevily na přehlídkovém mole při představování kolekce Prabal Gurung na Podzim/Zimu 2018-2019. K vidění byly v kombinaci s ulíznutými nedbalými drdoly. Trochu se tak vracíme k vlasovým trendům 90. let

VLASOVÉ PROUŽKY A KORÁLKY

Na přehlídce Gypsy Sport bylo k vidění hned několik různých vlasových doplňků. K tomu skvěle posloužilo obsazení nemodelů s dredy a oholenými hlavami. Jako doplňky tedy posloužily korálky na dredech nebo naaranžované ornamenty z ulíznutých vlasových příčesků.

GUMIČKY PŘES KRK

Poněkud v netradičním provedení byly k vidění gumičky v kolekci Jonathana Simkhaie. Byly použité jako chocker přes krk a vlasy. Vlasový stylista Odile Gilbert prohlásil: "Inspiroval jsem se představou chockeru, který by byl zapracovaný do vlasového stylingu a vytvořil tak kontrast k celému looku."

SKŘIPCE

Další nečekaný doplněk byl k vidění na přehlídce značky Alexander Wang. Ještě jeden návrat k vlasovým trendům 90. let, tentokrát v podobě černých skřipců, si pro nás připravil vlasový stylista Guido Palau. Kdo z nás holek nikdy nenosil skřipce do vlasů?

HOROLEZECKÁ LANA A MOLITANY

Zřejmě nejvíce nečekané vlasové doplňky se objevily na přehlídce značky Chromat. Vlasový stylista Kien Hoang si pohrál se sportovní estetikou značky po svém a kolekci plnou plavek a županů doplnil bungee/horolezeckými lany, které obepínaly zadní část hlavy. Ještě netradičnější look vytvořil bazénovým molitanem, ze kterého vznikl super futuristický klobouk.

SÍŤKY

Za zmínku stojí také vlasové doplňky z přehlídky Adama Selmana. Vlasový stylista James Pecis se inspiroval country zpěvákem Willie Nelsonem. Na přehlídce byly k vidění lehce rozcuchané, jakoby pomádou ulízané vlasy, přes které byla umístěna černá síťka se srdíčky, překrývající oči.

vogue.com, allure com, fashionista.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram