Výstava Fotograf hvězd Sam Shaw je k vidění v Praze až do ledna 2017

Výstava Fotograf hvězd Sam Shaw je k vidění v Praze až do ledna 2017

Fotografie slavných filmových hvězd, spisovatelů, sportovců i umělců z minulého století najdete na jednom místě v Praze.

Dům fotografie otevřel až do 15. ledna 2017 výstavu Fotograf hvězd od Sama Shawa, který za svůj život zachytil nespočet snímků proslulých osobností. Mezi nejznámější patří například portréty Marilyn Monroe, Woody Allena, Marlona Branda, Alfreda Hitchcocka a mnoho dalších slavných tváří. Ostatně, kdo by neznal legendární snímek Marilyn Monroe se zvednutou bílou sukní.

Sam Shaw byl fotografem, který získal díky svým fotografiím filmových hvězd, ale také fotografiím z filmů, mezinárodní věhlas. On sám se však zajímal i o hudbu, divadlo, sochařství, malířství, literaturu, žurnalistiku, sociální a politický aktivismus. Široké pojetí zájmů i mnoho snímků opravdových hvězd, které si stouply před jeho fotoaparát, přináší kousek osobnosti samotného fotografa do Prahy. Mezi další tváře, které vyfotil, můžeme zařadit Elizabeth Taylor, Sophiu Loren, Audr moey Hepburn, Charlie Chaplina, Dennis Hoppera i Franka Sinatru. A nejenom jejich fotografie si můžete užít na výstavě v Domě fotografie v Praze, která se vám bude rozhodně líbit.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram