Výstava Skloprostor je k vidění v pražské galerii Kuzebauch

Výstava Skloprostor je k vidění v pražské galerii Kuzebauch

Výstava Skloprostor byla zahájena ve čtvrtek minulého týdne a nestojí za ní nikdo jiný, než talentovaný Petr Stanický.

Velkou dávku zkušeností nejenom díky studiu na pražské UMPRUM, ale především díky pobytům na College of Art ve skotském Edinburghu a Rhode Island School of Design v USA a následně díky praxi u ikony Jeffa Koonse, se Petr Stanický může pyšnit velkým rozsahem vlastní práce.

Své znalosti i rozhled vkládá do každého díla, nejenom co se týče výtvarné tvorby, ale také do pedagogické činnosti, kterou praktikuje v rámci ateliéru Design skla na Univerzitě Tomáše Bati. Jeho práce se sklem je označována jako práce architekta. Specifické výsledky, které můžete vidět právě v rámci výstavy Skloprostor, působí na lidské smysly i emoce.

Až na výjimky se snaží Stanický dodržet přirozené opticko-estetické vlastnosti skla, tedy transparentnost a reflexi. „Sklo je pro Stanického stavebním materiálem i pracovním nástrojem současně – je prostředkem, nikoliv cílem,“ jak o autorovi uvedla samotná galerie Kuzebauch. „Zachází s ním efektně, efektivně a racionálně, nikoliv však chladně a vypočítavě. Jeho díla proto nelze letmo minout, je nutné se u nich zastavit. A stát se součástí skloprostoru.“

Nenechte si ujít jedinečnou výstavu, která je k vidění až do 28. února 2017 v galerii Kuzebauch v Praze.

galeriekuzebauch.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram