Výstavu módních fotografií zahájila přehlídka Alžběty Presové

Výstavu módních fotografií zahájila přehlídka Alžběty Presové

V pátek 25. dubna v Uherském Hradišti uspořádal Klub kultury v Redutě netradiční vernisáž s módní přehlídkou. Výstava, která určitě stojí za návštěvu

Až do 12. května hostí Reduta originální projekt „DRESS“, který je spojením dvou autorů - fotografa Petra Willerta a oděvní návrhářky Alžběty Presové.

Výstava, která určitě stojí za návštěvu, představuje velkoformátové módní fotografie od Petra Willerta, které dokumentují vývoj v oděvní tvorbě Alžběty Presové.

Kompozice fotografií a jejich vnitřní atmosféra působí nenuceně a intimně. Spolu s přesným technickým provedením snímků v souhře dokresluje myšlenku jednotlivých kolekcí a rozvíjí nový příběh. Výstava je doplněna o figuríny s modely Alžběty Presové.

            

Páteční módní přehlídka, která slavnostně výstavu zahájila, se uskutečnila ve velkém sále Reduty a představila 20 modelů úspěšné oděvní návrhářky.

Alžběta Presová má za sebou již několik cenných úspěchů, například účast ve finále Prague Fashion Week, finále TOP STYL DESIGNER Kabo a Styl v Brně, finále Brillance Fashion Talent v Bratislavě a první místo na festivalu mladé módy Arcolor v Praze.

Ve svých návrzích se inspiruje rodným Slováckem a folklorními motivy. Užívá nejčastěji přírodních materiálů a často vychází z klasických prvků běžného šatníku, jako jsou košile, kalhoty a sukně.

            

Pro tuto přehlídku návrhářka vytvořila zcela novou kolekci AW14, která je zhotovena z historických látek tkaných na míru pro Sartor. Kolekce je zároveň prodejná.

Téměř stovka návštěvníků přehlídky měla tento večer rovněž možnost spatřit průřez předchozími kolekcemi „Kveltované kadrle“ inspirovanou kroji Slovácka, kolekci „Poslední Mohykánky“ inspirovanou běžným všedním/pracovním krojem a taktéž vítěznou kolekci Arcolor 2011 Šok ok.

            

Alžběta nám prozradila, že výstava odráží její vztah k jižní Moravě a lásku k minulosti a rodině. Dlouholetá spolupráce s Petrem Willertem v ní vybudovala absolutní důvěru v jeho fotografie, které sama nazývá básní.

Pokud v následujících týdnech nemáte cestu na jižní Moravu, dáváme vám tímto důvod, proč si tam rozhodně udělat výlet.

Zdroj: Alžběta Presová

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram