Vzpomínku na své avantgardní ideály oprášila návrhářka Tory Burch v nejnovější kolekci

Vzpomínku na své avantgardní ideály oprášila návrhářka Tory Burch v nejnovější kolekci

Excentrické kousky podzimní kolekce Tory Burch vyzařovaly elegancí. Návrhářka je představila na vysoké škole Black Mountain College.

Progresivní vysoká škola založená v roce 1933 v Severní Karolíně byla hlavní kulisou kolekce Tory Burch v rámci New York Fashion Weeku. V tomto směru mohla návrhářka vzpomenout na své avantgardní ideály, ale také na slavné studenty a profesory s odkazem na Roberta Rauschenberga, Cy Twomblyho, Anni Alberse a Willema a Elaine de Kooning. „V Americe skutečně vznikla trajektorie moderního umění. Ale to, co jsem na tom milovala, byl jeho postupný vývoj. Nešlo o pohlaví ani rasu. Jednalo se o naprostou kreativitu a souhru všech těchto různých umělců, kteří se spojili. Zde by dnes mělo být moderní myšlení," řekla v zákulisí po přehlídce Burch.

Kolekce ready-to-wear pro podzim 2019 přináší moderní i klasický pohled na módu. Klasické kalhoty, dlouhé vlněné kabáty, zlaté spony i neutrálně tónované svetry jsou hlavní nabídkou. Dále vyčnívají zdobená ponča, plisované sukně, zdobené rukávy i šifonové šaty.


Tory Burch v kolekci použila velké množství látek, se kterými si doslova vyhrála. Jemné, často až nepatrné detaily dělají celek dokonalým. Snad jen volánů bylo sem tam až příliš. Návrhářka však chtěla naznačit svobodu myšlení v podobě volnosti a nadnesenosti. Proto použila i tolik květinových potisků a výšivek.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram