Z rivalek nejlepší kamarádky. Kašáková a Buranská společně pomáhají dětem z dětských domovů

Z rivalek nejlepší kamarádky. Kašáková a Buranská společně pomáhají dětem z dětských domovů

Modeling rozhodně není jenom o rivalitě, právě naopak. Modelky v rámci soutěže často potkají spřízněné duše, se kterými sdílí své koníčky i radosti. Ne jinak je tomu i Veroniky Kašákové a Nikoly Buranské.

foto: se svolením Veroniky Kašákové

Sama Veronika Kašáková od svých čtyř let v dětském domově vyrůstala, a proto má jasno, co dětem nejvíce chybí. „Děti z dětských domovů potřebují hlavně individuální pozornost, péči a lásku, které je v uměle vytvořeném prostředí mnohdy náročné splnit. Přestože doba je jiná a mnoho věcí jde dopředu, nikdy jim nejsme schopni dát to, co si zaslouží nejvíce! Pocit, že jsou pro někoho naprosto vším – mateřskou lásku,” líčí Veronika, jež se svým nadačním fondem pomáhá dětem, které také neměly to štěstí vyrůstat v láskyplné rodině.

Spojuje je pomoc dětským domovům

Ve středu 13. července od 15 hodin se usměvavá blondýnka objeví na pobočce FOKUS optik v Ústí nad Labem. Při této příležitosti věnuje prvním třiceti zákazníkům nejen svou knihu, ale také pomůže vybrat dioptrické brýle nadějnému mladému fotografovi Ladislavovi: „Ladislav Rostaš je mladý talentovaný kluk, který se mnou vyrostl v dětském domově. Je odjakživa sám, matka ho odložila u porodu a já jsem jen pozorovatelem toho, že když někdo něco chce, tak může dokázat nemožné. Jsem na Ladislava moc pyšná! Je úžasným reálným vzorem pro nás všechny, nejenom pro děti z dětských domovů,” dodává.

Byla to právě Veronika Kašáková, která inspirovala svou kamarádku Nikol Buranskou k dobročinnému projektu Brýle pro děti z dětských domovů, jenž vznikl ve spolupráci se společností FOKUS optik a MiddleCap. „Odjakživa jsem ráda pomáhala druhým. Během našeho přátelství s Veronikou jsem začala tíhnout k dětským domovům. Veronika je i navzdory svému dětství stráveném v dětské domově veskrze pozitivní duše, bytost se srdcem na dlani. Každá rada od ní je vždy inspirací a nakopnutím k tomu, abych i já mohla přispět svou troškou do mlýna a třeba i přes FOKUS optik rozdávat radost potřebným,” doplňuje Nikol Buranská, která s Veronikou udržuje kontakt už neuvěřitelných osm let.

Věrné kamarádky

„S Veronikou se známe už od počátků naší účasti v České Miss 2014 a od prvního setkání jsme věděly, že jsme jedna krev. Za naše přátelství jsem nesmírně vděčná. Pamatuji si, jak jsem si na společném pobytu na ostrově Mauritius rozřízla nohu a Verča mě měla doslova po zbytek pobytu na zádech,” vzpomíná Nikola.

Také Veronika je za toto přátelství nesmírně vděčná. „Nikola je pro mě jedna z nejbližších přítelkyň, zná všechna má tajemství a několikrát mi v životě byla velkou oporou. Zbožňuji její humor, dobročinnost a potřebu stále někomu pomáhat. Za co si jí cením nejvíc, je krásná nejen zvnějšku, ale také hlavně uvnitř. Jak by řekla moje babička, jednoduše má dobré srdce,” chválí svou dobrou kamarádku Veronika.

foto: se svolením FOCUS Optik

Léto v Česku a svatba!

A co nerozlučná dvojice kamarádek plánuje v létě? „Léto budu trávit s rodinou, zůstaneme tady v Česku. Už moc se těším na další prázdniny se svým synem a na opravdový relax. Momentálně takto strávený čas miluji nejvíc a je mi vzácný,” komentuje Veronika, kterou ale v létě čeká ještě jedna důležitá životní událost. A to vlastní svatba, na které nebude její věrná kamarádka určitě chybět.

A kam se ještě chystá?  „Více méně jsem si už léto užila na konci naší zimy v jižní Africe v Kapském městě s přáteli, takže prázdniny budu trávit poklidně s rodinou a s nejbližšími v Česku a nějaký čas možná i u moře v Evropě. Zároveň mě čeká několik zajímavých projektů, včetně mého prvního vlastního návrhu šatů, který budeme fotit na konci léta,” dodává s nadšením Nikola.

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram