Zákulisí pánských přehlídek v Londýně pro jaro 2020 bylo plné překvapení

Zákulisí pánských přehlídek v Londýně pro jaro 2020 bylo plné překvapení

Pozadí přehlídek na týdnech módy bývá často lepším vodítkem do duše návrháře, než je samotná módní show. Londýnský týden toho nejlepšího z pánské módy kypěl nápady, nepřestával překvapovat a získal si veřejnost svou promyšleností.

Charles Jeffrey Loverboy 

Návrhář Charles patří k výrazným hlasům své generace. Své pocity dává vždy silně najevo v kolekcích pro muže. Tentokrát si vybral prostory knihovny, která ho inspiruje. Smyslem kolekce bylo vyslat do světa zprávu o přetížených duších a srdcích mladých lidí a jak mohou naleznout místo klidu a oázu odpočinku v prastaré anglické knihovně. Celkový mix z klidné nálady knihovny byl rozbouřen známými vlivy subkulturních skupin z let 70. a 80.

Craig Green 

V módě není jiného designéra, který by se tak oddaně věnoval studii mužského těla a duše jako právě Craig Green. Hluboké zamyšlení nad stavbou fyzické podstaty u mužů a jejich anatomie silně rezonovala celou kolekcí. Na komplexním celku se podílí i propojení lidské duše s tělem a jak ho vidí sám návrhář. Složení kůže nebo propojení duší napříč kulturami bylo znát ve střizích, vzorech, laserem prostříhaných symbolech a struktuře látek.

Fashion East

Síla je ve spojení aneb různorodí muži, kteří se volně pohybují v prostoru, bylo téma značky Fashion East. Tři návrháře, kteří jsou každý z jiné země, a tudíž i kultury, zajímala volnost a zároveň spojitosti mezi jednotlivými společenstvími.Muži byli oděni do kreací z technických látek s mnoha zipy, které měly uvolňovat místo k většímu pohybu. Tanec silně ovlivnil pánskou kolekci pro jaro 2020, protože je synonymem svobody. 

A-Cold-Wall

Samuel Ross patří k nejtalentovanějším kreativním návrhářům v Londýně a má po světě statisíce sledujících a zákazníků především mezi mladými muži. Jeho konstruktivní pohled na svět se odráží i v kolekci, kde se věnoval rozkladu stávajícího společenství a vzniku nového. Návrhář si vzal myšlenku k srdci a použil materiály jako cement, barvu, prach a pouliční styl. Základní stavební prvky a obyčejnou módu rozebral a povznesl na sofistikovanou modernitu. Celý styling báječně dokresloval industriální materiál na obličejích a tělech modelů. 

 vogue.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram