Žárlivost aneb zabiják lásky

Žárlivost aneb zabiják lásky

Žárlivost je negativní emoce, která může zničit váš vztah. Příliš žárlivý partner může zmařit krásný vztah i váš život. Máte doma žárlivce? Jak ho pochopit a řešit situaci?

zdroj: freepic.com

Partner nebo partnerka mají silné žárlivé sklony a vy nevíte jak dál? Jak tomu předejít, a musíte kvůli tomu ukončit váš vztah?

Trocha žárlivosti neuškodí

Žárlivost v určité míře k lásce patří, ale co je moc, to je moc. Kde se bere a jak vzniká? Pramení z nedostatku lásky, ze strachu z opuštění nebo malé pozornosti. Chronická žárlivost se považuje za psychickou nemoc a dá se s ní velmi těžko fungovat nebo navazovat vztahy. Dobrou zprávou je, že je možné všechno řešit, ale jen pokud je tomu partner/ka nakloněn/a.

zdroj: pexels.com

Nedávejte mu důvod

Je váš přítel nebo přítelkyně natolik žárlivý/á, že vás to doslova ničí? Kdykoliv se zdržíte a přijdete později domů, čeká vás křížový výslech? Jedinec, který se takto chová o sobě neustále pochybuje, bojí se, manipuluje s vámi, stále se omlouvá a obviňuje vás. Pokud přesně tohle zažíváte, je potřeba si uvědomit, že to není vaše chyba. Samozřejmě jen v případě, pokud svého partnera nepodvádíte nebo mu nedáváte jasné podněty k žárlení.

zdroj: pixbay.com

Co je moc, to je moc

Trpící jedinec musí převzít zodpovědnost za své chování a uvědomit si, co dělá. V dnešní době internetu a sociálních sítí je velmi snadné podvádět, takže tomu pravděpodobně nezabráníte, pokud to bude chtít udělat. Promluvte si o svých pocitech a důvěřujte si, poznejte se více a nevymýšlejte výmluvy. Pokud nepřijdete na příčinu, která u partnera vzbuzuje takovou žárlivost, pak by se měl obrátit na odborníka.

zdroj: pexels.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram