Živelná, nedbalá a barevná 90. léta vévodila kolekci Versace

Živelná, nedbalá a barevná 90. léta vévodila kolekci Versace

Neučesaný grunge styl v kombinaci lidské živelnosti, volnosti ale také zvířecích vzorů, tweedu a rock’n’rollové kůže. Tak předvedla novou kolekci podzim/zima 2019 italská návrhářka Donatella Versace.

Dokonalosti odzvonilo aneb „Nedokonalost je nová dokonalost.“ Nechala se slyšet italská módní návrhářka Donatella Versace. Nejen slavná módní ikona přemýšlí nad tím, jak je každý posedlý bezchybnou krásou. Sociální sítě se hemží perfekcionismem založeným na práci snů, dokonalé pleti, perfektně sladěném outfitu a bezstarostném životě. No není to už trochu nuda?

Její znepokojení a snaha změnit tento „perfect mood“ vyústila v zakomponování grunge stylu do její nové kolekce pro podzim/zimu 2019. Je charakteristicky obnošeným, nedbalým a volným stylem oblékání. V 90. letech každý napodoboval styl Kurta Cobaina. Svobodný styl oblékání, který byl postaven na barevném nesouladu a budícím dojmu nemytých a rozevlátých vlasů. Právě tak byl pojat i vlasový styling modelek a polovina kolekce byla spjata s módními neonovými barvami. Nelogické vrstvení, saténové negližé a umělé kožešiny, to je typické pro novou kolekci. Nezůstává pozadu ani žhavý trend nadcházející sezony: lesk, záře a především pajetky a flitry, které byly zakomponovány ve výšivkách kabátů.

Nejen Donatella zná hodnotu a kvalitu vlněné látky tweed. Oblíbila si ho už Coco Chanel nebo Sherlock Holmes pro svou pohodlnost, nepromokavost, ale především noblesní eleganci. Takový stylový kabát s barevnými uzlíky, který v zimě zahřeje, by měl být must-have každého šatníku a Donatella to moc dobře ví. Tweed krásně oživí zvířecí vzor, třeba leopardí, který je hitem letošní zimy.

Již zmiňovaný grunge styl spojený se svobodou a volností se zároveň pojí s opakem cudnosti. Kožené podprsenky s početnými popruhy připomínající sexuální podtext stylu BDSM ve znamení sadismu a fetišismu byl výrazný prvek kolekce. Nejen kožené podprsenky byly vrstvené na roláky a huňaté svetry.

Poslední část kolekce byla oproti předchozímu celku věnovaná klasice: černá v doprovodu zlaté barvy, jak je typické pro značku Versace. Kostýmky, krajky, kožené křiváky ale i dlouhé večerní šaty najdeme v této elegantní barevné kombinaci. Modely vynesly známé topmodelky, jako je Kendall Jenner, Bella a Gigi Hadid, Irina Shayk či Candice Swanepoel, ale samotný závěr patřil padesátileté americké herečce a modelce Stephanii Seymour, která patřila do zlaté éry modelingu na přelomu osmdesátých a devadesátých let. 90. léta zkrátka vévodila celé kolekci.

Zdroj: vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram