Zlatý věk džínoviny: Jaké rifle padnou vám?

Zlatý věk džínoviny: Jaké rifle padnou vám?

Džíny jsou stálicí v šatníku většiny, život bez nich je pro nás nepředstavitelný. Dají se nosit kamkoli a se vším. Jejich boom nám ale přinesl možnost experimentovat ve střizích. Víte, jaký padne nejlépe vám?

Každý je nosí, každý je má a kdo je nemá, na toho koukáme jako na blázna. O čem je řeč? Samozřejmě o džínách. Není to tak dávno, co byly největší rebelií a vzácným kouskem a dnes jsou pravděpodobně tím nejběžnějším artiklem oblečení.

V posledních letech se rozeběhla vlna přinášející velký počet různých střihů a délek, a tak máme jedinečnou možnost, vybrat si kalhoty přesně podle svých představ.

Skinny a slim

Klasické skinny džíny nebo slimky se drží na špici. Upnuté střihy a možnost vybrat si délku nohavic či výšku pasu jsou nejpraktičtějším řešením pro většinu žen. Je třeba dát si pozor na správnou výšku pasu, ta může být kritická pro ženy s problematickou oblastí břicha či boků. Vysoký pas nad pupík často opticky rozšiřuje zadek a bokovky vytváří nehezký tukový polštářek v dolní oblasti břicha.

Boyfriend

Na dlouhou chvíli nám na módním nebi zářily džíny boyfriend střihu, které ovšem v posledních letech pomalu klesají na popularitě. Problém těchto pánsky střižených kalhot je v jejich neuniverzálnosti. Boyfriendy padnou ženám hodně vysokým nebo hodně hubeným, u většiny postav pak vytváří nelichotivou iluzi krátkých nohou a širokých stehen a boků.

Mom jeans

V rámci comebacku 90. let se vrátily mom jeans retro džíny volného střihu se zúženými nohavicemi a vysokým pasem. Opět se jedná o džíny postavově specifické. Nevýhodou je také nepříliš jednoduché kombinování. Plus je naopak pohodlný střih a často velmi pevný odolný materiál.

Zvonáče

Dalším retro kouskem, který se i přes protesty většiny vrátil na scénu, jsou zvony. Tento trend pramenící z hnutí hippies v 70. letech minulého století se nám vrací již podruhé. První comeback zažil na počátku milénia a dnes je tady zase jako reakce na poslední vlnu oblíbeného boho stylu.

Ripped džíny

Posledním trendem mezi džíny jsou díry na kolenou, stehnech a v podstatě po celé délce nohavic. Ačkoli v zahraničí je už tento styl á la napadl mě hladový medvěd na ústupu, u nás se teprve probouzí. Oblíbenou kombinací je pak spojení se síťovanými punčochami, která byla k vidění již minulé jaro.

Ať už jste velká fanynka tradičních upnutých džínů nebo ráda experimentujete se střihy, nezapomeňte jeden kousek pořídit do vašeho jarního šatníku. Takových základních kousků totiž není nikdy dost, a kdo by nebral tak dobrou výmluvu pro nákup nového oblečení?

pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram