Zlín ožije módou při akci Fashion Point

Zlín ožije módou při akci Fashion Point

Přijďte zažít módu na vlastní kůži! V jednom dni vám osobnosti z módního průmyslu představí své kolekce na Fashion Point ve Zlíně.

První ročník akce s názvem Fashion Point, kterou pořádají studenti multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati se uskuteční 12. března v prostorách 14|15 Baťova institutu. Celodenní program vám nabídne mnoho přednášek, workshopů a kurzů. Den zakončí afterparty před fashion show, kde předvedou své nové kolekce studenti Ateliéru designu oděvu. 

Pro návštěvníky je připraveno mnoho zajímavých přednášek, které zahájí vedoucí ateliéru designu oděvu na UTB Jana Buch akademik Peter Šagát, kzerý bude mluvit na téma kontroverzní módní komunikace. Módní trendy návštěvníkům přiblíží nákupčí společnosti Zoot Jaroslav Kubát a o spojení módy a street kultury promluví creative director společnosti Woodies Lukáš Novák. O úspěších kolekce obuvi firmy Baťa na světových výstavách bude přednášet Miroslava Štýbrová a o podmínkách vzniku oblečení v Bangladéši, Indii, nebo Kambodži bude mluvit Kláry Haunerová. Nebudou chybě ani přednášky studentů s názvem Styling pro ženy a Styling pro muže. Dashy Marlen shrne vývoj módy ve dvacátém století a o módním blogování promluví Eliška Hudcová. Na závěr bude Adéla Chloe Mazánková mluvit o podpoře mladých lokálních designérů.

Cílem akce je ukázat, že Zlín je město, které má styl. ‚‚Chtěli bychom ve Zlíně provést takovou menší módní osvětu a zároveň do města přenést atmosféru jarních světových fashion weeků. Fashion point není jen pro módní znalce, naopak bychom byli rádi, kdyby si všichni lidé ve Zlíně mohli užít sobotu zajímavým a netradičním způsobem,“ říká Kateřina Bílková z realizačního týmu.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram