Značka Polo Ralph Lauren vytvořila unikátní ekologické dresy pro US Open 2019 a 2020

Značka Polo Ralph Lauren vytvořila unikátní ekologické dresy pro US Open 2019 a 2020

Ralph Lauren vytváří dresy na US Open již od roku 2005. Letošní a příští ročník však bude velmi unikátní. Ralph Lauren se totiž rozhodl držet krok s udržitelností. V roce 2020 budou dresy vyrobené z obalů na tenisáky, spotřebované v letošním turnaji.

Tenisové legendy oblečou Ralpha Laurena

Americký módní návrhář Ralph Lauren se svou stejnojmennou značkou a specifikací Ralph Lauren Polo navrhuje oficiální dresy jedné z nejznámějších tenisových soutěží na světě US Open již od roku 2005. Od té doby se změnila podoba sportovní módy i módy jako takové. Dnes se módní domy předhánějí v tom, která z přehlídek bude udržitelnější a méně škodlivá pro životní prostředí. A ani Ralph Lauren nezůstává pozadu. Letošní US Open začalo již toto pondělí a o konečném vítězi se rozhodne v polovině září. Dresy tak byly představeny oficiálně na kurtech tento týden.

Udržitelnost i ve sportu

Letos je Ralph Lauren věrný heslu, které se módním průmyslem nese již druhým rokem - ekologie a udržitelnost. Dresy pro US Open 2019 jsou vytvořeny z plastových lahví a ekologicky vytvořených mikrovláken, které sportovnímu oblečení dodávají nutnou funkčnost. Na jeden dres se podle tiskové zprávy využilo až 7 plastových lahví. A pro dresy na rok 2020 se v Ralph Lauren rozhodli zajít ještě dál. V roce 2020 totiž budou dresy vytvořené z obalů na tenisové míčky značky Wilson, které budou využity na turnaji v roce 2019. Společnost tak vyrobí produkt, díky kterému zrecykluje i část odpadu, který je produkován při samotném turnaji.

Posuneme naše snažení o jeden krok dopředu tím, že vytvoříme oběžný cyklus, kdy nashromáždíme asi 12 000 obalů na míčky značky Wilson, které budou použité během turnaje v roce 2019. Tyto obaly budou zrecyklovány a proměněny ve hmotu, ze které bude ušita látka pro dresy na další rok," řekl na tiskové konferenci ředitel inovací Ralpha Laurena David Lauren.

Design The Change!

Udržitelnosti a životnímu prostředí se Ralph Lauren věnuje neustále, a to i před tím než to bylo „v módě". V červnu přijala značka program nazvaný Design The Change, který obsahuje podrobnou strategii, která by měla postupně přetvořit značku v jednu z nejudržitelnějších na světě - kooperací, inovacemi a změnami v celkové filozofii značky.

Nakupujte online

Dresy z US Open můžete právě teď nakupovat na oficiálním e-shopu US Open, a to až do konce příštího týdne, kdy tenisový turnaj končí. A pokud se sami chystáte na nějaký zápas na US Open, rozhodně nezapomeňte navštívit US Open Club, kde má Ralph Lauren svůj vlastní obchůdek s aktuálními dresy i dresy z minulých kolekcí. Kromě materiálu je unikátní i jejich design, který je graficky pestrý a podle slov návrháře je inspirován barvami sportovního oblečení, které se nosilo v 90. letech minulého století, proto si tento skvost rozhodně nenechte ujít.

Forbes; WWD, Ralph Lauren Official

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram