Značka Reformation uvádí další eko kolekci džínsů

Značka Reformation uvádí další eko kolekci džínsů

To že milujeme ekologičtější módu, to není žádnou novinkou. A právě proto vám dnes představíme další značku, která dělá super eko džínsy!

Společnost The Reformation byla založena v roce 2009 a zabývá se návrhy a výrobou kolekcí s omezeným počtem kusů. Její sídlo je v centru Los Angeles a další oděvy, kterými se zabývá, nechává vyrábět smluvními partnery v USA nebo v zahraničí. Vše v rámci udržitelných metod a materiálů.

Je to značka, která se zabývá právě udržitelnými textiliemi a vintage oděvy a zároveň začleňuje osvědčené postupy v rámci celého dodavatelského řetězce, aby vytvořili krásné styly za zlomek environmentálního dopadu konvenční módy.

 „Naším posláním je vést a inspirovat udržitelný způsob, jak být módní,“ uvádí značka na svých stránkách. Jedním z hesel značky je „Fabric is magic“ a stejně jak píšou, tak také kouzlí s různými tkaninami a s jejich udržitelností. Proto je více než polovina jejich oděvů vyrobena z materiálu jako viskóza, tencel či recyklované materiály. „Myslíme si, že tencel je Svatý grál látek." Vyrobený rakouskou společností Lenzing je tencel polysyntetické vlákno s vlastnostmi téměř totožnými s bavlnou. Navíc je vyrobený z obnovitelných rostlinných materiálů. Konkrétně z eukalyptových stromů, které rostou rychle. Půl akru stačí, aby bylo možné vypěstovat dostatek stromů pro jednu tunu vlákniny tencel. Bavlna potřebuje nejméně pětkrát tolik půdy a je náročnější na svou kvalitu. Výroba tencelu se provádí bez použití pesticidů nebo insekticidů a tím i bez znečištění vody. Spotřeba vody na kilogram vlákniny je u tencelu 155 galonů, což je asi o 80 % méně než u bavlny. Tencel byl certifikován evropskou ekoznačkou Oeko Tex 100, která obsahuje nízké úrovně výrobních chemikálií a vedlejších produktů.

Zanechme ale už technických detailů a pojďme se zadívat na kolekci, která obsahuje džínové kousky od kalhot až po sukně, šaty a vesty, ale také doplňkovou módu, jako například barevné topy a něžné svetry. Všechny modely se pohybují v rozmezí od 28 do 148 dolarů a rozhodně stojí za vaši pozornost...

thereformation.com
 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram