Značka Zimmermann objevovala v nové kolekci kouzla australské přírody

Značka Zimmermann objevovala v nové kolekci kouzla australské přírody

Nicky Zimmermann vytvořila kolekci nazvanou Divoká botanika. V ní se snoubily florální i zvířecí motivy natištěné na romantických oděvech a oslavovaly tak bohatost australské přírody. 

Zdroj: Vogue.com

Stejně jako většina ostatních módních domů, i australská značka Zimmermann představila novou kolekci v rámci newyorského týdne módy prostřednictvím digitální prezentace. Koronavirová pandemie zasáhla celý módní svět, a tak jsme tuto sezonu neviděli na klasické přehlídce sedět v prvních řadách ty nejznámější celebrity. Tentokrát byli všichni diváci v první řadě prostřednictvím svých mobilních telefonů nebo počítačů. 

Kreativní ředitelka a zakladatelka Nicky Zimmermann se při vytváření kolekce inspirovala původní flórou a faunou své domovské země; Austrálie. V rozhovoru pro magazín Vogue se Nicky Zimmermann nechala slyšet, že kdyby nebyla návrhářkou, stala by se floristkou. Protože Nicky vždy hodně pracovně cestovala, díky karanténě mohla tentokrát více prozkoumat přírodní krásy vlastní země. Kromě toho nacházela inspiraci i u australské umělkyně Ellis Rowan, která na pomezí 19. a 20. století kreslila právě květiny a ptáky. 

Právě ptačí a květinové potisky byly důležitým aspektem sbírky. Byly natištěné na rozevlátých maxi šatech, krátkých širokých sukních nebo mini šatech s balonovými rukávy. Nechyběly ani již pro Zimmermann tradiční romantické halenky s dlouhými rukávy a vysokým límcem. Kromě zcela ženských oděvů byly k vidění i modely inspirované pánským stylem. Jako například rozepnutá bílá košile s bílými kraťasy a rozvázanou kravatou. 


Zdroj: Vogue.com


Zdroj: Vogue.com


Zdroj: Vogue.com


Zdroj: Vogue.com


Zdroj: Vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram