Zpověď: Jak vidí Tereza Kostková módu a její pohled na kosmetiku

Zpověď: Jak vidí Tereza Kostková módu a její pohled na kosmetiku

Oblíbená herečka a moderátorka Tereza Kostková jen tak nepodléhá módním trendům. My jí zastihli před představením FRANKIE & JOHNNY v divadle v Rytířské 

Kde vás aktuálně Vaši fanoušci mohou vidět?

Já i kolegové budeme rádi, pokud fanoušci přijdou do divadla v Rytířské, kde hraji ve třech představeních. A zrovna dnes je tomu šest let, kdy jsme to tady otevírali, takže dnes také slavíme šestileté výročí. Na jaře budeme připravovat s mým manželem ještě další hru, na což se moc těším :-). Už jsme spolu jednu hru dělali, tak teď budeme dělat už druhou. Spolu se mnou tam budou ještě další ženský například Máša Málková a Evička Josefíková. Potkaly jsme se na letní scéně v Ungeltu, kde nás to všechny hrozně bavilo a bylo to tam fajn. V zimě budu střídavě se svými kolegy v Mýdlovém Princi nebo v hudební komedii Miluji tě, ale...

V Divadle Palace a pro fajnšmekry a milovníky divadelních kaváren a trochu jiného divadelního stylu v literární kavárně Viola na Národní třídě. Tam hraji s maminkou už 15 let. No anebo také v televizi v pořadu Stardance, v seriálu Temný kraj a od ledna v kinech ve filmu Ženy v běhu. 

Od února, na což se také moc těším, a je to pro mě velký závazek, budu mít na Dvojce (Český rozhlas) denní pořad talk-show, který bude vysílán živě z kavárny. Jedná se o úplně nový koncept a jde o tvůrčí činnost, což mě velice baví. Začíná to úplně od začátku. Možná se to o mně tolik neví, ale mám hrozně ráda rozhlas. Chvilku jsem v rozhlase už pracovala a od mala ho poslouchám. 

Necháváte se zlákat módními trendy?

Musím říci, že čím jsem starší, tím méně mě lákají nějaké trendy. Ale zase čím jsem starší, tím mě opravdu více zajímají konkrétní styly, látky atd... Nemám moc ráda trend pro trend. Já sama vím, co si můžu vzít, nebo v čem se budu cítit dobře. Někomu sluší vzor kostky a někomu prostě nikdy slušet nebude. V mládí jsem to měla trochu jiné. Teď mám nějaký svůj styl, který mohu někdy obměnit, ale vyberu si to sama. Nepodlehnu jen tak trendu, který se zrovna nosí. 

Jak často chodíte po nákupech? a myslím nákupy oblečení.

Velmi nárazově. Mám období, kdy více a někdy méně. Tím, že mi nejde o trend, tak si klidně počkám na lednové slevy. Pak si mohu udělat třeba i větší radost. Mám velkou výhodu, že si třeba večerní šaty mohu půjčovat od Táni Kovaříkové. Mám ráda pohodlné a příjemné oblečení, a to si ráda koupím i ve značkách “ takzvané střední třídy “. Co bych ale ráda podotkla, vracím se po dvouleté pauze a před tím tříleté spolupráci ke značce Infinite. Holky dělají opravdu z kvalitních látek. Žádné umělotiny, což je u oblečení dost zásadní.

Zmínila jste Táňu Kovaříkovou, tak se musím zeptat, šije i letošní Stardance?

Ano šije. A ještě musím jmenovat z našich návrhářů Gábinu Páralovou. Ta je trošku jiná než Táňa. Pro mě je taková více pankovější. Ale je to i na běžnější nošení. Má opravdu výborné střihy a materiály, a hlavně jdou i dobře na mé tělo.

Jak jste na tom s kosmetikou?

Obecně se držím toho, že pokud to jde, čím víc přírodní, tím líp. Sleduji, co kosmetika obsahuje, jestli stabilizátory, konzervanty atd. Raději řidší krém a více tekutý, hlavně když má v sobě více přírodních látek. Už tak vstřebáváme do těla hodně špatných věcí. Přijde mi tedy škoda, na sebe ještě aplikovat další chemické jedy. Hodně používám oleje jak pro léčebné, tak pro pečující účinky. Mám kamarádku, která má dílnu Alchymystique a tam používají Young Living oleje. Výhodou je, že mi namíchají a připraví příměsi do krému. Nejde totiž o krém, jde o příměsi do krému, tedy esenciální oleje. Já je ale používám všemi směry. Krému to dodá určitou vůni nebo jemnost. Mohu si tedy krém přizpůsobit tak, jak mi vyhovuje.


@alchymystique

Máte raději kalhoty, nebo sukně?

Já střídám všechno. Je pravda, že nosím hodně šaty a sukně. Ale kalhoty nosím ráda také. Jde spíše o to, kam zrovna jdu, nebo co budu dělat. 

Jak jste na tom s pánskou módou? co se Vám líbí u mužů?

Důležitá je čistota a vůně. Vůně tedy musí být přiměřená. Určitě netíhnu k metrosexuálům. Ale podle mě hodně záleží na tom, jaký je ten muž jako člověk. Samozřejmě je to hodně individuální. Co ale mám u mužů ráda, tak pokud přemýšlí, na jakou akci jdou a jak se podle toho umí obléknout. Určitý respekt k akci, na kterou zrovna jde. Například pokud si vezme svetr a jde do divadla, jen si to tam jen tak odsedět, protože ho to nebaví, tak to se mi opravdu nelíbí. Takže vlastně aby byl čistý a věděl, kam jde.

V jakém oblečení Vás má nejraději váš manžel? nebo v čem si myslíte, že se mu nejvíce líbíte?

On je hrozně hodný, zatím pokaždé řekl, že mi to sluší. Zatím se nestalo, že by mě třeba upozornil, že mi něco nesedí, nebo jestli bych si nechtěla vzít něco jiného. 

 

Zdroj: Divadlo v Rytířské
          @alchymystique

 

 

  

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram