Kvalita, která nestresuje, ale příjemně utvrdí v přesvědčení, že jste přesně tam, kde být chcete, to je příběh Noel

Kvalita, která nestresuje, ale příjemně utvrdí v přesvědčení, že jste přesně tam, kde být chcete, to je příběh Noel

Hledáte místo jako stvořené pro nenucený pocit pohody, který se pojí s kavárnou a příslibem výjimečného gastronomického zážitku? V Noel Cafe zpomalíte, aniž by vám cokoliv uniklo. Zastavte na chvíli hektičnost, která je všudypřítomná a vnímejte propojení jídla, designu i zábavy.

 

Kdy jindy zastavit, nebo alespoň přibrzdit, když ne před Vánocemi? Vychutnejte si chvilku klidu, potkejte se s přáteli a dopřejte si od výborné kávy až po jedinečný gastro zážitek, a to hned ve dvou Noel projektech.

V prostoru Masaryčky na vás čeká gastronomický zážitek, který nabízí v hektickém prostředí centra výjimečné propojení jídla, designu a zábavy. Noel je příběh, kterého můžete být součástí, a to i díky ochutnávání jídla, radosti z koktejlů i ponoření se do atmosféry místa. Noel Cafe najdete v prostoru Masaryčky, na straně blíže k nádraží. 

A název Noel se v prostoru Masaryčky objeví hned dvakrát. Zatímco na střeše si budete moct již brzy vychutnat Noel Restaurant, v přízemí již naplno běží Noel Cafe. Kromě názvu a stejného týmu kuchařů propojuje obě místa i stejná filozofie a vizuální tonalita. 

Cool klasika, která si neprotiřečí 

Noel Cafe aspiruje na to se stát novým meeting pointem, a to přímo na místě, které díky Pentě přepsalo mapu centra Prahy. Současně si ale uchovává komorní a pohodlný vibe. Nabízí 30 míst k sezení ve vnitřní části a celoročních 20 míst venku. Atmosféru doplní kromě hudby i pečlivě vybraná nabídka alkoholických a nealkoholických drinků. Noel by měl lákat i na delší posezení, a to i do podvečera. 

Menu sestavil šéfkuchař Mickey Bhoite, který už svým životním příběhem spojuje dvě z největších světových kuchyní. Narodil se a vyrostl v italském Toskánsku do indické rodiny. A v Itálii také nastartoval svou kariéru ve světě kulinářského umění. Jeho filozofie „comfort dining“ kombinuje autentické italské chutě s lehkostí a svěžestí, které jeho pokrmy odlišují.

šéfkuchař Mickey Bhoite / foto: Vojtěch Veškrna

Místo, které předčí limity obyčejné kavárny

Připravte se na koncept, který slibuje zachování nenucené pohody spojené s důrazem na interiérový i produktový design. Masaryčka se od svého vzniku skloňovala spolu s velkými architektonickými jmény a adresa vzbuzuje v tomto ohledu velká očekávání. Noel Cafe je splňuje do posledního centimetru. Od výběru nábytku, prostorového řešení, až po netradiční nádobí je evidentní, že jste v místě, které překračuje limity obyčejné kavárny. 

Nabídka je postavena na sezónních jídlech. V menu objevíte vše od polévek, salátů a masových pokrmů, až po italské sendviče. Zpestřením je i sofistikovaná verze klasického obloženého chlebíčku v dánském pojetí. Můžete si tak vychutnat čerstvé rybí i veganské verze. V hektickém a bzučícím prostředí kancelářské budovy vyjde Noel Cafe vstříc i možností si cokoliv z nabídky odnést s sebou. 

„Koncept Grab & Go. je pro nás velmi důležitý. Noel tak reaguje na to, že se nachází v přízemí nové kancelářské budovy Penta a chce nabídnout lidem možnost sníst si dobrý oběd v práci nebo kdekoliv v okolí,” upřesňuje spolumajitelka Noelu Jessica Sjöö. 

Noel Cafe / foto: Vojtěch Veškrna

Právě Jessica Sjöö spolu se svým životním partnerem Andersonem Noëlem vdechli projektu život. Navazují tak na svou již fungující designovou společnost SjooNoel v New Yorku. Oba mají dlouholeté zkušenosti s gastronomickými projekty a cestami po celém světě. Jessica otevřením podniku Noel naváže na gastronomickou tradici svého tatínka, úspěšného restauratéra Tommyho Sjöö, zakladatele skupiny Barock. 

„Oba jsme pracovali jako modelové a procestovali hlavní metropole světa a poznali nejlepší podniky. Tyto zkušenosti jsme nyní zkoncentrovali do společného projektu Noel, ze kterého máme obrovskou radost,” dodává Anderson Noël. 

Svět v Praze s dechberoucím výhledem

Druhý z projektů, tedy Noel Restaurant & Bar představuje gastronomický zážitek v podobě spojení středomořských a asijských kuchyní. Zatímco menu určené pro barové sezení bude exotičtější společně s exkluzivním výběrem koktejlů, à la carte verze nabídne výběr toho nejlepšího z jižní Evropy. Noel tým je složený z profesionálů se zkušenostmi nasbíranými po celém světě. Proto na sebe klade ty nejvyšší nároky a chce se zařadit mezi světovou špičku.

Restaurace je umístěna na střeše Masaryčky a nabízí úžasný výhled do okolí. Ne náhodou si nad rušným nádražím budete připadat jako na vrcholu světa. Interiér je laděný do tlumených barev s luxusně působícím tmavým dřevem. 

David Rodgers a Mickey Bhoite / foto Vojtěch Veškrna

Restaurace láká na opravdu velká jména

V čele stojí již zmíněný šéfkuchař Mickey Bhoite, který už svým životním příběhem spojuje dvě z největších světových kuchyní.

„Vaření a cestování jsou mé dvě vášně, které se prolínají v každém mém receptu. Vždy hledám nové ingredience a techniky, které mohu zakomponovat do tradičních postupů a nabídnout tak hostům něco výjimečného,“ vysvětluje Mickey Bhoite.

Dalším výrazným kulinářským jménem je David Rodgers, rodák ze Sydney, který v sobě spojuje cit francouzské kuchyně s hlubokou lásku k thajským chutím. Jeho kariéra vedla přes prestižní restaurace, včetně slavné Chin Chin v Melbourne, až po práci v Shima Restaurant na Bahamách. 

„Thajská kuchyně představuje vše, co mám na životě rád. Jídlo s rodinou a přáteli je zážitek, který mě neustále inspiruje,“ říká David. Jeho menu vždy staví na konceptu sdílení, protože věří, že jídlo má lidi spojovat.

Mohlo by vás zajímat