Louis Vuitton znovu otevírá restauraci Arnaud Donckele & Maxime Frédéric at Louis Vuitton, kde se zrodila kulinářská komunita Louis Vuitton

Louis Vuitton znovu otevírá restauraci Arnaud Donckele & Maxime Frédéric at Louis Vuitton, kde se zrodila kulinářská komunita Louis Vuitton

S blížící se letní cestovatelskou sezónou značka Louis Vuitton s potěšením oznamuje návrat Arnauda Donckeleho a Maxima Frédérica do restaurace Louis Vuitton v Saint-Tropez, která nedávno získala michelinskou hvězdu. Restaurace se nachází v hotelu White 1921 poblíž historického butiku značky a otevírá se na novou sezónu s aktualizovaným menu a nejnovější kolekcí stolního nádobí Louis Vuitton. Hosté se tak mohou těšit na pestrou a chuťově bohatou cestu světem gastronomie.

Od roku 2020 je pohostinství pro Louis Vuitton nepřetržitou cestou objevování, která je v souladu s postavením značky jako módního domu kultury. Ať už se jedná o gastronomický zážitek nebo luxusní občerstvení, každé kulinární zastavení je ztělesněním jedinečného řemeslného umění. Tuto snahu o dokonalost dále rozvíjí Kulinární komunita Louis Vuitton (Louis Vuitton Culinary Community), jedinečný koncept inspirace a předávání kulinárního umění, který se zrodil ze spolupráce Arnauda Donckeleho a Maxima Frédérica během jejich působení v Cheval Blanc Saint-Tropez na náměstí Place des Lices. S těmito dvěma šéfkuchaři v roli mentorů podporuje Kulinární komunita Louis Vuitton místní talenty po celém světě a ztělesňuje vizi a hodnoty kreativity a inovace, které jsou pro značku klíčové. V současnosti se kavárny Louis Vuitton nacházejí v Paříži, Londýně, New Yorku, Miláně, Dauhá, Tokiu, Ósace a Bangkoku a každou z nich vede člen nebo přítel Kulinární komunity.

Saint-Tropez, jako místo zrodu Kulinární komunity Louis Vuitton, se opět stává letní destinací pro gurmánské objevování. Zároveň však symbolizuje dlouhodobou vizi značky a ukazuje, jak se její výjimečnost a savoir-faire rozšiřuje i do oblasti pohostinství po celém světě. Maxime Frédéric k tomu říká: „Kulinární komunita Louis Vuitton nám umožňuje sjednotit gastronomickou nabídku značky a zároveň ponechává prostor šéfkuchařům, aby se mohli rozvíjet podle svých vlastních dovedností a kreativity.“ 

„Naším cílem je nabídnout zákazníkům uvolněný kulinární zážitek ve stylu Louis Vuitton – ať už v Saint-Tropez, nebo kdekoliv jinde na světě,“ říká Arnaud Donckele. „S Maximem se těšíme na nadcházející sezónu, kdy budeme dále rozvíjet vše, co činí tuto restauraci tak výjimečnou.“

Foto: Louis Vuitton

Menu restaurace je smyslnou oslavou ingrediencí jako takových – od hedvábně jemných mramorovaných rajčat a raviol plněných liškami až po pečenou drůbež s jemnou velouté omáčkou a mořský jazyk meunière připravený s mořskými řasami a citrusy. Michelinské menu je pozvánkou na výjimečnou cestu chutí a stojí na třech pilířích, kterými jsou mezinárodní pokrmy, neotřelé kreace a kulturní speciality. Všechny pokrmy jsou založené na sezónních a regionálně dostupných surovinách. Chuťové kombinace a úpravy spojují středomořskou, francouzskou a světovou kuchyni. Například wagyu hovězí v aromatickém vývaru čerpá inspiraci z tradičního pot-au-feu, zatímco tuňák nese asijské vlivy. Pokrmy, vytvořené z těch nejlepších regionálních surovin, oslavují středomořskou kulturu a zároveň evokují chuť cestování, jako by je kuchaři z Kulinární komunity Louis Vuitton přivezli v ikonických kufrech. Dokonale ugrilovaný modrý humr je podáván s omáčkou provoněnou shiso, zatímco mořský jazyk se objevuje v doprovodu lokálních bylin a květin.

Foto: Louis Vuitton

Uprostřed odpoledne si mohou milovníci sladkého dopřát rebarborový vacherin od Maxima Frédérica nebo se nechat zlákat lísko-oříškovou pusinkou s citronovým sorbetem. Ať už osvěžující, nebo dekadentní, každý z dezertů nabízí chvíli potěšení pod letním sluncem. Prostředí v Saint-Tropez doplní svěží a zářivý květinový vzor, inspirovaný motivem z dámské Resort kolekce 2025, který se zároveň objevuje i na kolekci porcelánu Constellation. Tu charakterizuje elegantní geometrický vzor, jenž nově interpretuje ikonické kvítky Monogramu a je vyroben z nejkvalitnějšího extra bílého limogeského porcelánu. Okouzlující atmosféru doplňují přepracované designové kousky z kolekce Objets Nomades, jako například lampy Mini Bell d studia Barber & Osgerby nebo lampy od dvojice Zanellato/Bortotto, uzavřené v proplétané kůži.

Foto: Louis Vuitton

 

Mohlo by vás zajímat