ERIKULUM

 


Designér Erik Bartoš (1994) vystudoval Fakultu umění a designu a pražskou UMPRUM v ateliéru produktového designu pod vedením známého studia Olgoj Chorchoj. Jeho práce byly zastoupeny na výstavách v Praze, Bratislavě, Drážďanech, Milánu i Chicagu. Během studií absolvoval studijní stáž na univerzitě ve švédském Göteborgu.
 

Mladý designér Erik Bartoš navrhl unikátní městské batohy. Minimalistická high-endová kolekce je ručně ušitá z odřezků podlahového PVC lina. Pomáhá tak najít pro zbytkový materiál smysluplné využití a navíc je vyrobená lokálně, přímo v Praze.

„Zjistil jsem, že podlahové lino lze šít stejně dobře jako například kůži. Je to dost rozporuplný materiál. Má spoustu skvělých vlastností, od vysoké pružnosti až po voděodolnost, ale zároveň je to materiál prakticky nerecyklovatelný a s velkými dopady na životní prostředí. I proto na výrobu batohů používám odřezky, které vznikají při jeho distribuci a které by kvůli svým rozměrům velmi stěží našly smysluplné využití,“ uvádí designér, který je absolventem pražské UMPRUM.


 

ERIKULUM
Lublaňská 31,
Praha 2
120 00

Články o tomto návrháři

Sledujte náš Instagram