Marie Copps

Marie Copps je česko-kanadská módní návrhářka, výtvarnice, fotografka a zakladatelka projektu Give Help a Chance – FASHION FOR HELP. Vyrůstala v Západočeském kraji, ve městě Tachov. Vystudovala Střední ekonomickou školu v Mariánských Lázních. V letech 1989–1998 pracovala v Komerční bance v Tachově. Roku 1999 odjela do Prahy na intenzivní kurz angličtiny a krátce nato odcestovala do kanadského Toronta, v němž nyní žije.

Od mládí sama navrhovala, šila a pletla originální oděvy. Ve výtvarné tvorbě stejně jako v módním návrhářství je samoukem. V roce 2013 absolvovala distanční kurz profesionální fotografie u New York Institute of Photography.

Modely Marie Copps oblékli také Yvetta Hlaváčová (dálková plavkyně a rekordmanka v přeplavání kanálu La Manche), hudební skladatel a dirigent Varhan Orchestrovič Bauer, Miss ČR Jana Doleželová, Česká Miss Lucie Hadašová, Miss Internet a modelky Inna Puhajková a Nikol Moravcová.

Marie Copps se za posledních 15 let podílela na řadě projektů.

Výstavy
2015 – Galerie u Zlatého kohouta v Praze – Skupinová výstava výtvarníků (prezentace dvou obrazů)
2014 –  Za Atlantikem 1999 - 2014 – Samostatná autorská výstava fotografií v městské galerii v Tachově.
2013 – Dětem – charitativní výstava černo-bílých fotografií v jízdárně Tachov, která se konala během Dnů evropského kulturního dědictví.

Dražby
2010 – Prodej obrazu Pinnacle na podzimní aukci 28. listopadu na pražském Žofíně, zastoupení Galerií Kodl.
2010 – Prodej obrazu The Three Kingdoms věnovaný do 10. aukčního salonu výtvarníků pro Konto BARIÉRY. Dražba v pražském Karolinu.
2010 – Prodej obrazu Silver Ribbon na jarní aukci 25. dubna na pražském Žofíně, zastoupení Galerií Kodl.

Módní projekty a přehlídky
2011 – Big Night Out – Exkluzivní kolekce večerních modelů a klobouků.
2010 – Dámy na zámku – Couture model pro projekt Jadrana Šetlíka, model Jana Doleželová, Miss ČR 2004.
2009 – The Queen 2010 – Exkluzivní fundraisingový kalendář pro Nadační fond Modrá kotva. Modelka Jana Doleželová, Miss ČR 2004.
2008 – Kolekce Beijing – Velkoformátové fotografie, které zachycují porušování lidských práv v Číně. Fotografie byly prezentovány jako nesouhlas s porušováním lidských práv v Číně před čínskou ambasádou v Praze v době konání Letních olympijských her v Pekingu.
V březnu 2009 byly fotografie vystaveny v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR.
2006 – Moser – Čtyři modely pro prezentaci šperků v rámci projektu Žena – zázrak planety.
2006 – Jablonex – Pět modelů do kolekce Galaxy Jablonex – prezentovány na domácích a světových veletrzích a výstavách.

Soutěže krásy
2007 – Česká Miss – módní návrhářka dvou extravagantních modelů pro finalistky soutěže, příprava květinových aranží pro finalistky a ředitelku soutěže.
2006 – Česká Miss – módní návrhářka dvou extravagantních modelů pro finalistky soutěže, příprava květinových aranží pro finalistky a ředitelku soutěže.
2006 – Miss Internet, Tvář roku – večerní modely pro finalistky soutěží krásy.
2006 – Look of the East – večerní modely pro finalistky soutěže Miss východní Evropy.

Ostatní
2015 – Queen of the Arctic – Ekologický projekt na záchranu Arktidy
2011/2013 – Spolupracovala s iDNES.cz v rubrice Ona jako módní poradkyně
2004 – Luxusní svatební piktoriál v Grand hotelu Pupp – květinový design pro nevěsty, který byl prezentovaný v časopise Top Class.
2003 – Katalog pro nevěsty a floristy – Kytice Trend 2003/2004.

Časopisy
Její tvorba byla prezentována ve světových i domácích časopisech jako je např. Dark Beauty Magazine, GLASSbook, Switch Magazine, Lucy's, T&M, Press The Fashion, BLOWE , Papercut, MODO magazine, Tantalum, 1968 Magazine, Giuseppina, Žena a Život, Fashion Club, Vlasta, Ona magazine, Květy, Blesk Hobby, Překvapení, Praktická žena, Xantypa, HUF Magazine, Elegant, CENSUS, a Top Class.

Její tvorba byla také součástí kampaně pro kanadskou firmu Sneha Varma a její výrazné pokrývky hlavy se objevily v hudebním videoklipu torontské skupiny RLMDL.Video klip k písni Bilingual byl vyroben ve spolupráci s MuchFACT.

  • Celé jméno: Marie Copps
  • E-mail:
  • Webové stránky: http://www.mariecopps.com/

Články o tomto návrháři

Sledujte náš Instagram