Alternativní způsoby odličování

Alternativní způsoby odličování

Kromě vatových tampónků, odličovacího mléka a pleťové vody existují jiné způsoby, jak se efektivně odlíčit. Někdy jsou šetrnější k pleti, někdy dokonce i k přírodě. 

Poctivý dvoufázový odličovač na oční okolí, pleťové mléko, micelární voda a dočištění pleti pomocí vody a mycí pěny nebo gelu. Připomíná to vaši večerní odličovací rutinu? Pokud ano, děláte to docela dobře. Možná by vás ale také zajímalo, že jsou dostupné i jiné možnosti odličování a pleť si lze čistit v méně krocích, a navíc ještě ušetřit přírodu. První možností, která vede napůl mezi tradičním odličováním, na nějž jsme zvyklé a čistě přírodní formou, je odličování pomocí jemné žínky nebo mušelínové látky. S tou po lehkém namočení (ale i bez) můžete odlíčit oči a celý obličej spolu s běžnými odličovacími přípravky. Zbavíte se věčného tahání a nakupování nových a nových balíků odličovacích tampónů a díky větší ploše žínky je dost pravděpodobné, že se odlíčíte důkladněji, než když jste omezená malou velikostí tampónku.

Další alternativní metoda hodna vyzkoušení je odlíčení se namokro pomocí odličovacího gelu. Tato varianta se hodí spíše pro ženy, které si nedělají výrazné líčení očí a nepotřebují tím pádem odličovat velké množství stínů, linek a voděodolných produktů. Mohla by vyhovovat zejména těm z vás, které se líčí decentě s řasenkou a jemnou linkou, kterou zvládne gel odlíčit. Nevýhodou je, že žena s citlivějšími oči pravděpodobně nesnese nanášení si čistícího gelu přes oční víčka. Mezi velice populární způsoby zbavování se makeupu se aktuálně řadí konjakové houbičky. Malé roztomilé pórovité polokoule připomínající svými vlastnostmi beauty blender - po namočení nasáknou vodu, zvětší se a vytvoří příjemný povrch pro odličování. Úplně největší rozpuk ale právě zažívá odličovací žínka, speciálně uzpůsobena a vyrobena tak, abyste nemusela používat vůbec žádné odličovací přípravky. Po namočení by měla být jemná, netahat pleť a důkladně odlíčit veškerý makeup včetně toho očního. Její zázračné schopnosti cení ženy už po celém světě, její cena ovšem nepotěší vaši peněženku. Na druhou stranu, pokud vám bude vyhovovat, její životnost je dlouhá a při po sečtení výdajů za veškeré tampónky, mléka, vody a gely, se její cena bezpochyby vyplatí. 

 
Konjaková houba Avon 99 Kč ; Odličovací žínka MakeUp Eraser 750 Kč

krasa.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram