Česká Miss World tančila pod širým nebem

Česká Miss World tančila pod širým nebem

Svůj taneční talent předvedla Tereza Skoumalová, něžná kudrnatá brunetka se zelenýma očima, i během finálového večera soutěže České Miss. Dnes již sice nesoutěží, ale taneční vášeň jí zůstala.

Tereza Skoumalová, mladičká talentovaná brunetka, která letos v březnu získala titul Česká Miss World, má od dětství vášeň pro tanec a její pohybový talent se nedal přehlédnout ani na scéně velkého finálového večera soutěže.

Dnes už se tanci nevěnuje závodně, ale se svým tanečním partnerem si občas zajdou ověřit, že jim to stále tančí. Své taneční sestavy si nedávno vydali procvičit za horkého letního večera na pražskou Grébovku. V nádherném prostředí přišla na řadu salsa i cha-cha. Na parketu to mezi Terezou a jejím tanečním partnerem jiskřilo, chvílemi bylo těžké uvěřit, že k sobě nepatří i v životě.

A jak se pod širým nebem tančilo Tereze? „Dnes jsem tancovala po několika letech opět před lidmi a byl to zvláštní pocit. Na začátku hrozná nervozita a strach, že už to možná neumím. Ale hned jak jsme začali tancovat, to všechno zmizelo a začala jsem si ten pohyb a atmosféru strašně užívat“.

Tereza začala s láskou k tanci přibližně v šesti letech, tenkrát šlo spíše o tanečky a pohybová cvičení pro děti v ostravském domě dětí a mládeže. Tam si ji vyhlédl trenér a začala tancovat v páru v kategorii děti, kde se tančil standard a latina dohromady. Po krátké době ale svého tanečního partnera Marka přerostla. Následně vystřídala několik tanečních partnerů a občas i chodila na tréninky sama, protože vyšších kluků je v tancování nedostatek. Potom začala tancovat se svým posledním tanečním partnerem Martinem a společně vytančili třídu A v latinskoamerických tancích. Protančili závodně pět let, ale odchodem na vysokou školu do Prahy, pověsila krásná Tereza taneční botky na hřebík.

Skromná Tereza přiznává i úspěchy na soutěžích: „Malé úspěchy na našich tuzemských soutěžích jsem měla. Druhé, třetí místo, občas to první, ale největší počet mám asi čtvrtých míst. V těch jsme vynikali a dost často končili pod stupni vítězů :-). Ale za svůj největší úspěch považuji postup do semifinále na Mistrovství ČR družstev, kam jsme se dokázali probojovat jako malý a ne moc známý taneční klub. A tenkrát jsme si to strašně užili, jelikož jsme tam byli jako tým-družstvo“.

Terezce ale vášeň v těle zůstala a k tanci a pohybu se vrací i po skončení závodní kariéry, především čas od času na tanečním tréninkovém sále. Takže Viniční altánek zaplněný tanečníky byla úžasná změna i pro Terezčina tanečníka Martina Šindlera: „Musím říct, že je to jedno z nejkrásnějších míst, kde jsme kdy tancovali. Ty prostory a zapadající slunce tomu dodávalo neuvěřitelnou atmosféru, a kdybychom měli více času, určitě bychom dokázali protančit celou noc“.

České Miss World 2014 Tereze Skoumalové nikdo lásku k tanci nevezme, uvidíme, zda jí její talent pomůže i na světové soutěži krásy Miss World, kde nás bude reprezentovat na přelomu listopadu a prosince tohoto roku v Londýně.

Zdroj: ceskamiss.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram