Chiaro v sobě snoubí skvělý vzhled i funkčnost

Chiaro v sobě snoubí skvělý vzhled i funkčnost

Líbilo by se vám pořídit vašim dětem hezké a slušivé oblečení, které s nimi poroste? Zároveň je cenově dostupné a navíc vyráběné v Čechách z materiálů vhodných pro děti do tří let? Pak je tu právě pro vás značka Chiaro a my jsme vyzpovídali její zakladatelku.

V dnešní době není lehké pro své dítě sehnat líbivé a módní oblečení, které by bylo zároveň funkční. To v mnohém dětská móda postrádá. Můžete navštívit velké řetezce, kde najdete mnoho nádherných kousků, ale jsou to v podstatě jen kopie oblečení nás dospěláků.

Jenže děti mají naprosto jiné potřeby a i když jim koupíte nádherný svetřík a vaše dítě vypadá jak ze žurnálu, na pískovišti zjistíte, že má věčně holá záda. Dalším hlediskem při výběru oděvů je často cena. Třeba dětská bunda z módního řetezce stojí téměř stejně jako pro dospělé, jenže váš drobeček ji užije maximálně jednu sezonu, než z ní jednoduše vyroste.

Jak Vás napadlo vyrábět oblečení pro děti?
Jako máma jsem začala mít pocit, že to mé dítě snad roste víc než ostatní. A tak jsem si začala pohrávat s myšlenkou, jak nad tímto aspoň dočasně vyhrát. Když se podíváte po obchodech, najdete sice veliký výběr pěkného obrázkového a vzorovaného oblečení, ale cena není zase tak výhodná, když si uvědomím, že ani ne za půl roku to bude děťátku malé. Řekla jsem si, že věci musí mít takové prvky, aby s dětmi mohlo růst. Tak vznikly např. zahlé manžety, které dodají až 4 cm navíc. Oblečení tak s dětmi roste tzv. rozbalovacím efektem. 

Další problém, který jsem neustále řešila, byl, že dceři lezly při hraní na hřišti ve všem záda - a tak vznikl další prvek typický pro CHIARO - prodloužený zadní díl do obloučku. Aby byly tyto fígly plně funkční i v praxi, muselo se rozšířit ještě “tělo" mikinky.

Ale to co by mělo CHIARO odlišit od jiných značek, je také osobní kontakt a vstřícnost vůči zákazníkovi. Nejsou všechny děti hubené, naopak některé z nich mají zase větší bříška. Díky tomu, že většinou šiji věci na objednání, můžu vše maximálně přizpůsobit potřebám zákazníků. U nás je na prvním místě funkčnost a originalita.

Zmínila jste, že inspirací Vám byla dcera…
Ano, mám 3letou dceru Giulii, díky ní se vlastně značka CHIARO zrodila. Někdy je docela náročné její temperament krotit. Občas je také adrenalin, vše skloubit dohromady, ale my mámy toho zvládneme občas víc, než si myslíme… :)

Je nějaká zpětná vazba od maminek, které již Vaše oblečení mají?
Ano, maminky se k nám opětovně vracejí, posílají fotky na Facebook nebo do zpráv a šíří poselství CHIARO mezi ostatní maminky. Jejich zpětná vazba je pro mě velice důležitá a vážím si jí.

Proč zrovna název Chiaro? Má toto slovo nějaký hlubší význam?
Název jsem vybírala opravdu dlouho a byl to oříšek. Chtěla jsem něco úderného, vizualně dobře použitelného a aby to slovo mělo význam. Název opět souvisí s dcerou - která je poloviční italka, proto jsem si název CHIARO - čte se "kiaro" vypůjčila z italštiny a znamená to jasný, zřetelný, protože v tomto duchu se snažím celou značku vést. Chci, aby věci byly dobře zapamatovatelné, funkční, originální a stylové.

Kdo oděvy navrhuje a šije?
Věci navrhuji já sama. Je to pro mě největší relax a srdcová záležitost. Po dlouhé době si mohu dělat věci naprosto po svém. Je to neskutečný pocit, když se věci od návrhu v počítači přetvoří do své konkrétní hmotné podoby. Právě mateřská dovolená dává prostor něco pomaloučku budovat a vytvářet. Při konečné realizaci mám ještě k ruce šikovnou švadlenu.

Které kousky od Vás byste doporučila do šatníku každého dítěte?
V tomto zimním období jsou to bezpochyby naše zateplené tepláky tureckého střihu s detaily ze softshellu a pak samozřejmě softshellové bundy. Dále mikinky s naším logem, které se "usmívají"! Veškeré oblečení je šito z materiálů, které splňují atest pro děti do tří let.

Dne 9.12.2014 bude slavit CHIARO 1. rok svého oficiálního působení a tento den bude pro zákazníky plný překvapení. 

Zdroj: Chiaro

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram