Disney objevuje mladé návrhářské talenty

Disney objevuje mladé návrhářské talenty

Není Disney jako Disney. Zatímco nejslavnější kreslené pohádky tvoří profesionálové v Disney Productions, hrané disneyovské pohádky můžete zhlédnout na Broadwayi. Právě zde dali šanci mladým návrhářským talentům, aby ukázali svou fantazii.

Ledové království i Malá mořská víla

Není lehké přetvořit kostýmy z kreslené podoby do té opravdové, tak aby měly šaty stejný wow efekt jak v kresleném filmu, tak na jevišti jednoho z největších divadel na světě. O to větší výzvou je pak vytváření kostýmů podle ikonické předlohy nejslavnějších kreslených pohádek na světě - pohádek Walta Disneyeho. Tomuto nelehkému úkolu ještě donedávna vládli v Institutu módní technologie, kde spolupracovali s Disney on Broadway, která přetváří kreslené pohádky do reálného světa, na divadelní jeviště. Při příležitosti 25 let Disneyho on Broadway vznikla unikátní spolupráce mezi FIT (Fashion Institute of Technology) s 10 vybranými studenty módního designu. Ti měli pod vedením Disney vytvořit návrhy unikátních kostýmů dle disneyovských pohádek. Konkrétně tedy od každého studenta byly požadovány dva návrhy pro 10 disneyovských hrdinek, mezi nimi například Nelu z Lvího krále, Elzu a její sestru z Ledového království nebo Jane z Tarzana.

Úspěch malého studenta designu

Výkresy pak budou vystaveny ve školách umění a designu, ba dokonce je možné, že některé budou vybrány, ušity a použity v některých představeních. Aktuální repertoár nejhranějších představení sestává především z repríz Lvího krále a Ledového království. I proto se studenti snažili být co nejkreativnější. Návrhy mohou být pro dětské velikosti, sportovní kolekce, či dokonce šaty jako plavky. Například jeden z návrhů dle pohádky Malá mořská víla, kde vystupuje mořská víla Ariel, vzešel ze spojení plesových šatů a plavek. Studenti, jejichž návrhy nakonec budou vybrány k realizaci, zažijí pravděpodobně vrchol své kariéry. Broadway je totiž jedním z nejnavštěvovanějších a nejznámějších divadel na světě. Za letošní sezónu jej navštívilo přes 15 milionů diváků.

WWD.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram