Dubnový MINT: Prague Fashion Market ve velkolepém stylu

Dubnový MINT: Prague Fashion Market ve velkolepém stylu

Nemáte program na poslední dubnový víkend? Teď už ano. Nechte se zlákat pozváním na MINT: Prague Fashion Market, jeden z největších nezávislých trhů módy. Tentokrát bude ovšem TUPlovaný. 

Nejen v sobotu jako obvykle na známé adrese v hale č. 13 v Pražské tržnici, ale navíc také v alternativních prostorách DUP39, kde MINT: Prague Fashion Market oslaví jen tak mimochodem, ale ve velkém stylu, svoji plnoletost. Buďte mezi těmi, kdo obdivují český nezávislý design a chtějí spoluvytvářet jeho podobu.

V sobotu 29. a v neděli 30. dubna již po osmnácté MINT: Prague Fashion Market pozve milovníky módy, designu i vybraných delikates k nákupům, zábavě, setkávání a inspiraci. Po oba dny bude MINT sdílet radost z dosažení magického čísla své dospělosti s milovníky českého designu a všeho, co se kolem něj děje.

Přijďte nakupovat českou módu, šperky i designové drobnosti, setkávat se se známými, objevovat nové značky, ochutnat skvělou kávu i různé gastronomické speciality a hlavně, užít si víkend v inspirativním prostředí podzemních prostor DUP39 mezi svěží nabídkou mladých tvůrců, kde stojí za to strávit oba volné dny, protože každý z nich nabízí skvělý program.

V sobotu se můžete tvořivě vyžít na workshopu Denim a šperk s Ľubicou Skalskou, nebo okukovat interaktivní exponáty, které připravuje NaFilm, první filmové muzeum v Čechách. S Plantáriem si můžete uvázat lehké jarní věnce z břízy a jiných ratolestí.

A co přinese neděle? Já na tom dělám je tvořivá partička a spolu s ní můžete dělat třeba na peněžence z obyčejné kazety. A jestli v sobotu nestihnete NaFilm, můžete to dohnat.

Po oba dny mezi vystavujícími najdete například ACID-DESIGN, LA KLARA, SAMOURAI DESIGN, BIORYTHME, BODLINE, NATURE ID, HEROES COSMETICS, TIME WOOD, KAISER FRANZ, ANAANI, WE ARE ABLE, FROU FROU, SOCKSINBOX, HURA nebo DON WOOD. A přihrnou se i zahraniční značky, především z Maďarska a sem tam někdo z Rakouska a Slovenska.

Stálí návštěvníci a příznivci vědí, že tvůrčí atmosféru kolem MINTu provází hodně hudby i trochu punku. Ti, co přijdou poprvé, se snadno zařadí mezi MINTové fanoušky a příznivce autorské módy, doplňků, lokálních potravin, designu, knih i domácí kosmetiky.

MINT navíc podporuje Fashion Revolution Czech Republic and Slovakia, jehož cílem je vytvořit módní průmysl krásný nejen na povrchu, ale i uvnitř. Kampaň se zaměřuje na neetické problémy tzv. rychlé módy a hledá řešení pro transparentnost a udržitelnost tohoto odvětví. Zapátrejte, kdo ušil vaše tričko a zapojte se do Fashion Revolution Weeku, který vyvrcholí právě na MINTu.

Vstup je zdarma a přijít můžete i s domácími mazlíčky.

sobota 29.4. otevřeno: 11 – 18 hodin neděle 30.4. otevřeno: 10 – 17 hodin

Na více se podívejte na www.mintmarket.cz nebo na FB Mint.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram