Hamé Sweet Fashion: Rozhovor s Lindou Havrlíkovou

Hamé Sweet Fashion: Rozhovor s Lindou Havrlíkovou

Rozhovory s finalisty soutěže Hamé Sweet Fashion startují. Jen na Móda.cz se dozvíte o tvorbě těchto talentovaných mladých designérech, jejich inspiracích a připravovaných kolekcích.

Móda.cz si pro své čtenáře připravila krátký seriál, který nebude o ničem jiném, než o projektu, o kterém jsme vás před několika týdny informovali -Hamé Sweet Fashion. Do finále se probojovala desítka nejlepších a my vám je postupně představíme prostřednictvím rozhovorů s finalisty. Začínáme s dvaadvacetiletou Lindou Havrlíkovou z Technické univerzity v Liberci.

Lindo, jak jste se dozvěděla o soutěži Hamé Sweet Fashion? Sledovala jste předešlý první ročník?

O soutěži jsem se dozvěděla právě díky loňskému prvnímu ročníku. Podrobnější informace a přihlášku jsem našla na webových stránkách Hamé Sweet Fashion. 

Zúčastnila jste se v minulosti podobného projektu nebo soutěže?

Podobného projektu jsem se ještě nezúčastnila. Je to pro mne nová zkušenost a velmi vítám možnost takovéto prezentace pro studenty.

Máte již zkušenost s navrhováním a následným šitím modelů, které budou prezentovány na přehlídkovém mole?

Zkušenosti s navrhováním a zároveň šitím oděvní kolekce na módní přehlídky již mám. Jednak díky školním semestrálním přehlídkám a také díky Bratislavským módním dnům, kde jsem měla možnost prezentovat některé své modely (pozn.redakce: modely se v rámci tohoto projektu prezentovaly 13. října tohoto roku). Avšak zatím jsem pracovala pouze s dámským oděvem. Při této příležitosti představím jeden pánský model.

Co jste si odnesla z odborné konzultace s doc. Liběnou Rochovou? Chystáte ve svém původním návrhu nějaké změny?

Paní doc. Liběna Rochová má profesionální a zároveň velmi přátelský přístup k mladým návrhářům. Po konzultaci s ní jsem usoudila, že se ještě více zaměřím na detaily a pokusím se je upravit tak, aby byl celkový vizuální dojem ještě více umocněn.

Co vás přimělo věnovat se právě návrhářství?

K návrhářství mne dostala velmi prostá myšlenka z dětství. Ráda jsem kreslila a někdo prohlásil, že se jistě stanu módní návrhářkou. Od tohoto momentu se mne tato idea nepustila. Ale návrhářství jsem se začala věnovat až při studiu na vysoké škole. Někteří lidé mi říkají, ať si raději najdu nějakou normální práci. Taková slova jsou ale mým hnacím motorem vpřed. Stojí za to nebát se a zkusit to. 

Přemýšlela jste už o tom, do čeho byste investovala výhru z této soutěže, pokud by vaše dva modely vyhrály?

Výhru bych jednoznačně investovala do mého dalšího projektu.

Móda.cz děkuje Lindě za rozhovor a během finálového večera bude držet palce!

Foto: tvorba Lindy Havrlíkové

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram