Hip-Hop Evolution jako hlavní téma kolekce Marca Jacobse

Hip-Hop Evolution jako hlavní téma kolekce Marca Jacobse

Ani Marc Jacobs tentokrát neposkytl ke kolekci rozhovor. Alespoň ne klasickým způsobem. Ke své práci napsal krátký sloh.

„Během mého působení na Vysoké škole umění a designu jsem byl jako narozený a odchovaný městem New York, když jsem začal vnímat a cítit vliv hip-hopu, stejně jako umění a stylu. Tato kolekce je mou prezentací příležitostného sportovního oblečení. Jedná se o potvrzení a gesto mého respektu k lesku a aplikované módy z generace, která bude navždy základem kultury mládeže pouličního stylu,“ vyjádřil se návrhář. Dokument s názvem Hip-Hop Evolution se jistě stane jedním z těch, které obletí rychlostí blesku celou planetu. Ostatně sympatie a část mládí Marca Jacobse vtisknutá do hip-hop stylu je pro nás něčím naprosto nečekaným.

Pro podzimní kolekci zvolil Jacobs mnohem početnější tým modelek než k té předcházející. Mezi ženami různých národností nechyběla ani Winnie Harlow, o které jsme nedávno psali. A i když je asi složité najít tolik krásek na jednu přehlídku, některé modelky působily anorektickým dojmem a kostnaté nohy odhalené v krátkých sukních nepřinášely pocit klidu.

Jacobs si z předchozí kolekce odnesl přísnou kritiku i proto, že do ní použil především modelky bílé pleti. Tuto problematiku elegantně vyřešil v aktuální tvorbě, čehož si považuje i mnoho sociálních médií. Pojďme ale k samotné módě. Kožešinové, ale především výrazné límce podzimních kabátků a bund, krátké šaty v podání mnoha materiálů a průsvitné punčocháče s retro platformami na obuvi jsou hlavním trendem podzimu u tohoto módního domu. Manšestru není podle Jacobse nejspíš nikdy dost, odstíny hnědé, žluté a modré působí příjemně, zatímco ne úplně tradiční klobouky nechávají stopu osobitosti.

A my se tentokrát ptáme vás, jak na vás celá kolekce působí? Její průřez si prohlédněte níže v naší galerii...

 

vogue.com/fashionshows

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram