Jak se vyznat v „dress codu“?

Jak se vyznat v „dress codu“?

Občas se vám do ruky dostane pozvánka na společenskou událost, akci či event, kde je daný nějaký dress code a vy nevíte, jak si s ním poradit. 

Nemusíte se za nic stydět, protože dress code zaskočí kdekoho.

My vám však ukážeme ty nejzákladnější předepsané styly, se kterými se můžete setkat, a příště už vás snad nic nepřekvapí.

 

Black tie

 

Dress code, se kterým se setkáte na společenských událostech. Muži by si měli obléct smoking, lakované boty, košili a motýlka či kravatu. Ženy by rozhodně měly sáhnout po dlouhých šatech s podpatky či krátkých šatech ve stylu „malých černých“, ale velkolepější.

 

Casual

 

S tímto stylem se natrápíte nejméně. Většinou můžete vyrazit v oblečení, které jste zvyklí nosit během dne. Hodí se sem bundičky, mikiny, trička, džíny, kraťasy, sukně a šaty. No a tenisky či jiná pohodlná obuv.

 

Business casual      

                                                                                                        

Jak vyrazit? V podstatě společensky, ale stylově. Muži by si měli obléct svetřík s košilí, sportovní sako a kalhoty chinos s polobotkami. Ženy většinou oblékají sukni a halenku nebo kalhoty a halenku. Na co rozhodně zapomeňte, jsou džíny.

 

Smart casual

Dress code, se kterým se setkáte na většině akcí. Muži by měli sáhnout po obleku a košili a ženy po šatech v délce po kolena či sukni po kolena s košilí či halenkou.

 

Formal dress

Dress code, který se odvíjí podle toho, o jakou část dne se jedná. Pokud jde o večerní akci, tak určitě volte společenský slavností oděv a pokud jde o akci během dne, tak volte formálnější outfit. Muž by měl sáhnout po obleku s košilí a kravatou a ženy po „malých černých“.

 

Cocktail

Cocktail dress code značí společenskou událost, kde je vhodné elegantní oblečení. Pro muže je ideální volbou společenský oblek v barvě dle ročního období či místa, kde se akce koná. Naopak pro ženy jsou vhodné koktejlové šaty s podpatky nebo outfit v pánském stylu s lodičkami a psaníčkem.

 

 

Zdoj:Pinterest

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram