Když Karl Lagerfeld kreslí

Když Karl Lagerfeld kreslí

Možná už vás někdy napadlo, jakou mají designéři spotřebu tužek a pastelek? A zajímali jste se někdy o to, jakou značku tohoto příslušenství používají?

Karl Lagerfeld rozhodně nedá dopustit na značku Faber-Castell, jejichž barvičky má vždy blízko po ruce. Napříč svou dlouhou kariérou vytvořil Lagerfeld již stovky tisíc vzorů pro své modely, k nimž potřeboval kvalitní náčrtky, což by bez dobrých pastelek rozhodně nešlo.

Což je důvod, proč se designér vrhl do spolupráce s Faber-Castell a zdá se, že si to naplno užívá. Lagerfeld vytvořit Karlbox, velkou sbírku potřeb a pomůcek pro náčrty a kresby.

Limitovaná edice bude v prodeji od prvního září na stránkách značky Faber-Castell a v butiku samotného umělce Lagerfelda. Ceny sice nebudou nejnižší, avšak box s pastelkami by mohl stát za to. Společnost Faber-Castell byla založena v roce 1761 truhlářem, který sídlil v Německu. Postupně se stala největším světovým výrobcem tužek. Ročně tak produkuje více než 2 miliardy produktů. Tržby rodinné společnosti tak vystoupaly na aktuálních 577 milionů eur a jejich pastelky si v minulosti oblíbili například i Vincent van Gogh a Paul Klee.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram