Kolonizujete na Mars? Tento nábytek se vám bude hodit

Kolonizujete na Mars? Tento nábytek se vám bude hodit

Zakladatel společnosti MAD Ma Yansong navrhl nábytek inspirovaný vědou, který má sloužit lidem, kteří kolonizují na Mars.

Kolekce nábytku byla určena pro galerii ALL v Pekingu, výstava je však putovní a v současné době je k vidění ve Švýcarsku. Celá sestava nábytku zahrnuje jídelní stůl, lehátko, svícen, lampy a konzolový stůl. Kolekce zachytila výzkumný projekt o potenciálu osídlení Marsu. Hlavní myšlenkou designéra Yansonga byla otázka, zda nábytek, který lidé případně vezmou s sebou na Mars, může být inspirován láskou k novým i starým domovům.

„Na Marsu jsem nikdy nebyl, co ale zjistíme, když se tam dostaneme?“ zamyslel se designér. „Červená krajina, tichý horizont, zmrzlé ledovce? Pravděpodobně je všechno krásné stejně jako Země před tisíci lety,“ dodal zakladatel MAD.

Svými návrhy chce Marsu přinést kousek Země, tak jak si vše představoval jako dítě. Yansong navrhl tekuté tvary nábytku, které jsou vyrobeny z hliníku, bronzu a nerezové oceli. Stříbrné křesílko je čalouněné kůží, závěsy jsou navrženy z polyuretanu a stůl připomíná skalní krajinu. Yansong navrhl avantgardní architektonické dílo, jestli ale spatří světlo Marsu, zůstává ve hvězdách.

i-mad.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram