Longchamp inspirován grafickými vzory F/W 15-16

Longchamp inspirován grafickými vzory F/W 15-16

Ještě nedávno znamenalo slovo Longchamp název kvalitních kabelek. Dnes předvádí kolekce ready to wear, které určitě stojí za pozornost.

Dříve značka známá pouze pro své kabelky. V roce 2006 se ale její kreativní ředitelka rozhodla navrhnout i další části každodenního oblékání, a to byl začátek pro ready to wear kolekce, které od té doby následují. Přehlídka Podzim/Zima 2015-2016 byla přístupná pouze pro zaměstance Longchamp, ale z dostupných fotografií i videa je jasné, že se jednalo o plnohodnotou přehlídku RTW kolekce. 

Inspiraci si kreativní ředitelka Delafontaine vzala z nekomplikovaných geometrických vzorů, které přenesla na šaty i kabáty. Střihy nechala vesměs jednoduché - rovné linie a zdůraznění ženského pasu. Barevně je kolekce provedená velice specificky. Delafontaine dala dohromady odstíny jako jsou burgundy, královsky modrá, hnědá a zlatá. Výsledek je opravdu unikátní.

Kreativní ředitelka Longchamp je přesvědčená, že kabelky a boty se dostávají v běžném outfitu na důležitou pozici: "Myslím, že je snazší vyjádřit svůj pohled na módu pomocí zajímavé kabelky nebo páru bot než oblečením." I přesto, že by se dalo říci, že kabelky u ní zůstávají na prvním místě, oblečení, které předvedla bylo skvělé. Rovně střižené kabáty, áčkové sukně i kožené detaily by si jistě našly své příznivkyně. Ale na otázku, zda kolekci pro příští sezónu zpřístupní i veřejnosti, odpověděla "Asi ne." Ale jiskry v jejích očích byly jiného názoru. 

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram