Minimalistické linie vedou podzimní kolekci ruské návrhářky Viky Gazinskaya 2017

Minimalistické linie vedou podzimní kolekci ruské návrhářky Viky Gazinskaya 2017

Odstíny denimu, šedá, hnědá a červená prolínající se s jednoduchými střihy dávají dohromady podzimní kolekci zajímavé ruské návrhářky. 

"K módě upřednostňuji naprosto jednoduchý přístup," vyjádřila se ke své podzimní tvorbě Vika. "Pokud mám přemýšlet o módě, která je opravdu důležitá, vybaví se mi nádherně zpracované kousky." Tím návrhářka mířila k myšlence, že není třeba mít jakýkoli silný inspirační proud, na jehož bázi se zrodí celá kolekce. Ale že někdy stačí jen kvalitní řemeslo a zbytek svým způsobem vynikne sám.

Můžete si všimnout, že její podzimní kolekce se ničím nekomplikovala. Byly použité jednoduše střižené kvalitní materiály a návrhářka to nepřeháněla ani se vzájemným kombinováním. První část kolekce se nesla v barvách denimu, viděli jsme kostkované šaty s áčkovou sukní až nad kotníky a také působivý overal s jemnou mašlí v pase. Návrhářka pokračovala modely se šedou, hnědou a pak se na okamžik zase navrátila k modré a tentokrát v ní vymáchala i kůži. A dala dohromady kůži s kůží. Tmavě modrou se světle modrou. Pecka.

Závěr se zabalil do nadýchané vlny kabátů v pastelových tónech. Starorůžová a zašlá meruňková celou kolekci uzavřely. Ještě před nimi nám ale dala Vika ochutnat večerní módu. I ta následovala stejnou filosofii jako dvacítka předchozích modelů - jednoduchost, efektnost a barevná strohost. Vika Gazinskaya nám ukázala, že vkusnou módu umějí i v Rusku, když chtějí.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram