Mongolský Ice Festival plný módy a designu

Mongolský Ice Festival plný módy a designu

Každoroční Ice Festival v Mongolsku dává lidem příležitost účastnit se nejenom módní, ale také zábavní show na ledu.

Jezero Chovsgol v Mongolsku je nejsevernější provincií, kde si můžete představit opravdu krutou zimu s teplotami hluboko pod deset stupňů Celsia během dne. Místní obyvatelé to však nijak neodradí a každoročně vyráží ukázat své nejlepší oblečení.

Dvoudenní festival se koná již 17 let na jezeře, které je v zimě zamrzlé až šest stop pod povrch hladiny. Na akci tedy nechybí ani psi, koně, velbloudi ledové zápasy sumo či střelecká zimní soutěž. Najdete zde i bowling a ledové sochy vytesané mongolskými umělci do ledu.

Jurty postavené kolem jezera slouží jako místo, kde se můžete zahřát i občerstvit. Navzdory nepřízni počasí zde účastníci ukazují svůj styl, barvy, tradiční župany lemované ovčí kůží nebo také hedvábí a brokát. Vlastně díky barevnosti o to více vyniknou oproti bílému pozadí a fotografové tak nestíhají cvakat svými fotoaparáty.

„Rozhodli jsme se, že oranžová je opravdu pestrá, což je důvod, proč jsme si ji vybrali pro tenhle ročník, aby naše oblečení bylo vidět,“ řekl Uurtsaih Altantsetseg, který byl i se svou ženou oděn do hedvábí, a to i přesto, že jejich domov leží celých šest hodin od jezera. „Budeme se sem určitě vracet. Budeme přinášet nové oblečení.“

 

 

wwd.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram