Neobvyklé svatební šaty? Přinášíme pár tipů

Neobvyklé svatební šaty? Přinášíme pár tipů

Toužíte po originálních svatebních šatech a nechcete být za princeznu s nadýchanými rukávy ani za potrhlou nevěstu, která nemá vkus? V tom případě čtěte dál...

Nedávno probíhal svatební týden módy v New Yorku a to bychom nebyli správnou stránkou i o svatbách, kdybychom vám z něj nepřinesli pár tipů. Sladké načinčané nevěsty se už dávno nenosí. Tímto desetiletím cloumá mnohem jednodušší elegance a svatební kolekce jsou velmi často protkány krajkou. Už ale i šaty celé ušité z krajky začínají být trochu klišé a ostatní dámy na svatbě vás dnes už budou podezřívat z kopírování vévodkyně z Cambridge, pokud sáhnete i po delším rukávu. Tak jak na to?


Značka Houghton a svatební šaty Olivie Palermo

Znatelným trendem nového roku je oddělování horní a spodní části svatebních šatů. I taková Marchesa, jejíž dvě hlavní návrhářky jsou královnami jednolitých rób, se pustila do drobení a svatební šaty rozdělila na dvě části. Trend se nevzal jen tak odnikud - vzpomínáte na rychlou svatbu Olivie Palermo? Ta sice vypadala, že si šaty vytvořila z toho, co bílého se jí podařilo popadnout ve skříni, ale její svatební ‚‚róba" se stala bezesporu průkopnickou.

Nemůžete si v té záplavě bílých šatů vybrat nebo vymyslet to ‚‚něco modrého", co by podle pověr měla mít každá nevěsta? Skočte do toho po nohou a sáhněte po modré svatební róbě. Opatrná ale buďte s odstínem, který by měl slušet barvě vaší kůže i odstínu vlasů. Ne každému lichotí světlá nebo naopak výrazná modrá.

Kalhotový kostýmek nebo sáčko se sukní. Vdávala se v tom Carrie Bradshaw ze Sexu ve městě a v reálném světě i Amal Alamuddin, dnes již Amal Clooney, během svého druhého svatebního obřadu. Je praktický a jako o jediném o něm platí to, co nevěsty rády říkají o svých velkých róbách, aby ospravedlnily jejich cenu: ‚‚Dá se to zkrátit a pak nosit i jen tak!". Výhodou kalhotového kostýmku je, že zkracovat ho určitě nemusíte.  


Závoj podle Monique Lhuillier

Důležitou součástí svatebního outfitu je i závoj. Každá nevěsta si projde fází, kdy po závoji touží a nakonec ho zavrhne nebo naopak. Pokud jste nerozhodná, Monique Lhuillier, jejíž svatební róby jsou pokaždé jako ukradené z pohádkového světa, nabídla během svatebního týdne módy svěží alternativu. Závoj mít budete i nebudete - nebude upevněný na hlavě a ohrožovat účes, protože ze svatebních šatů splývá až od ramene.


Kolekce Reem Acra

Crop topy se znovu vrátily do módy, a to nejen do té běžné a každodenní. Návrháři je už stačili zakomponovat i do svých svatebních kolekcí. Značka Reem Acra je jednou z těch, která po crop topech sáhla a ozdobila je nebo je nechala vyniknout pomocí krajky.

Pokud ve vás ovšem trocha té princeznovské dušičky přeci jen dřímá, můžete ji uspokojit korunkou z květů. Květinami u svatebních šatů nic nezkazíte a výhodou tiary je i to, že vám krásně podrží jednoduchý účes. Inspiraci přebíráme opět z dílen značky Reem Acra.

Foto: pinterest, telegraph, popsugar.com
etonline.com, brocadenashville.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram