Nike přináší projekt Elements of Style

Nike přináší projekt Elements of Style

Sportovní velikán Nike se rozhodl pro spolupráci s rozvíjejícími se návrháři. Vše spojil do jednoho projektu s názvem Elements of Style.

Pět relativně nových návrhářů vytváří unikátní pohled vycházející z kolekce VaporMax, pod kterou se „skrývají“ tenisky. Projekt byl spuštěn v rámci Nike Air Max. 

Mezi vybranými designéry je kanadský návrhář Azar Rajabi, který spolupracoval například se značkou Prabal Gurung. Dále pak čínský designér Shizhe He, žijící v New Yorku a tři absolventi Central Saint Martins: Liam Johnson, Paula Canovas a Wanbing Huang. Každý z nich použil VaporMax jako výchozí bod pro jejich tvorbu.

Shizhe využil pro svou práci plastové obaly, které se v dnešní době běžně používají jako ochrana nábytku při přepravě nebo jako obaly na šaty. Rajabi použil neoprenové pletivo a texturovaný vinyl a vytvořil jedno velké umělecké spojení bundy s kapucí. Johnson si pohrál s lehkostí a vztlakem a vznikl jakýsi abstraktní kousek, kterým chtěl autor napodobit mraky, zatímco Canovas pro svou práci zvolila silonky a několik uzlů. Pátý umělec Huang postavil svou práci na tkané kombinéze.

Novinka Nike Air Max 97 přichází ze spolupráce s Riccardem Tiscim. Dejme tomu, že móda jde ruku v ruce s uměním, avšak některé recyklované výrobky nás nechávají přeci jen naprosto chladnými...

wwd.com

 

 

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram